Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Vacatures]
[V & L informatica]
[ABN]
[Cybercard]
[I-Pay met SET]

Arbiter nekt Casablanca

Van onze speciale verslaggever - SAO PAULO, vrijdag

Een fout van de Italiaanse scheidsrechter Stefano Braschi heeft op het WK voor clubs een stunt van de Afrikaanse kampioen Raja Casablanca in de kiem gesmoord. Terwijl de verrassende Marokkanen druk doende waren om tegen Corinthians een 1-0 achterstand goed te maken, beoordeelde Braschi dat een inzet van de Brazilianen de doellijn gepasseerd was.

Hoe Raja Casablanca ook protesteerde en hoe tv-beelden ook duidelijk maakten dat de bal voor de lijn was weggewerkt, de 2-0 voor Corinthians kreeg toch z'n beslag.

Een domper voor de Afrikanen, die er in het Morumbi-stadion een echte wedstrijd van hadden gemaakt. Tegen de Braziliaanse frivoliteit bracht Raja Casablanca een fysiek sterke eenheid in het veld, die tevens over een uitstekende technische vaardigheid bleek te beschikken. Niettemin waren van meet af aan de beste kansen voor de Braziliaanse kampioen, waar ex-PSV'er Vampeta indruk maakte met zijn doelgerichte acties vanuit de tweede lijn.

Uitslagen Groep A: Corinthians (Bra) - Raja Casablanca (Mar) 2-0 (0-0). 50. Luizao 1-0, 68. Fabio Luciano 2-0. Scheidsrechter Stefano Braschi (It). Toeschouwers: 17.000

Real Madrid (Spa) - Al Nass'r (SAr) 3-1 (1-1). 21. Anelka 1-0, 45. Al Husseini 1-1 (strafschop), 62. Raul 2-1, 70. Savio 3-1 (strafschop). Scheidsrechter: Oscar Ruiz (Col). Toeschouwers: 6000. Gele kaart: Hierro (Real Madrid), Amin (Al Nass'r).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl