Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Cybercard]
[I-Pay met SET]
[V & L informatica]
[Vacatures]
[ABN]

Beckham in zijn hemd

Door Jaap de Groot - RIO DE JANEIRO, vrijdag

Hoeveel kan een doodgewone jongen, die toevallig goed kan voetballen, vandaag de dag nog hebben? Vraag het David Beckham. Binnen Manchester United loopt iedereen weg met het 24-jarige talent, dat ondanks alle roem toch vooral 'one of the boys' is gebleven.

Maar buiten de beschermde omgeving van zijn club is het goed mis. Eerst kreeg hij de complete natie tegen zich, nadat hij na een domme rode kaart de schuld kreeg van de Engelse uitgeschakeling tijdens het WK'98. Daarna trouwde hij Spice Girl Victoria Adams, die vrijwel dagelijks aantoont dat de showwereld en topsport absoluut niet samengaan. En gisteren was het weer goed mis tijdens het WK voor clubs.

In de 42ste minuut van Manchester United-Necaxa sloegen ineens de stoppen bij David Beckham door. Geirriteerd door de 1-0 achterstand op dat moment en de verzengende hitte, waardoor de Engelsen nauwelijks grip op de Mexicaanse opponent kregen, begin David Beckham een onwaarschijnlijke overtreding. Met een gestrekt been hakte de blonde middenvelder in op de binnenkant van het bovenbeen van José Milian. Scheidsrechter Horacio Elizondo restte niets anders dan de rode kaart te trekken en was het WK meteen van één van z'n meest aansprekende spelers beroofd.

Tot de bodem
Nog erger was, dat Manchester United daarna met 10 man tot de bodem moest gaan in het Maracana-stadion, waar het publiek massaal partij voor de Mexicaanse outsider koos. Met een duur bevochten 1-1 gelijkspel in de tas en de wetenschap dat morgenavond alweer het favoriete Vasco da Gama wacht, begint het drama rond de deelname van Manchester United aan het toernooi zich meer en meer af te tekenen.

Wat vooral de tabloids weer zullen aangrijpen om David Beckham als nationale kop- van-Jut te introduceren. Helemaal, toen na de wedstrijd duidelijk werd, dat vooraf ook in het spelershotel het nieuws was overgewaaid van de zoveelste 'publiciteitsstunt' van Victoria Adams. In een tv-interview had Beckhams eega, die de reputatie heeft oliedom te zijn, gemeld dat haar man het liefst in één van haar slipjes voetbalde. Daarmee haar echtgenoot veroordelend tot de zoveelste martelgang in de Engelse stadions, waar de yells contra Beckham een nationaal vermaak zijn geworden.

Hoofdschuddend had de clubleiding het nieuws aangehoord, terwijl het gros van de spelers vooral medelijden richting hun collega toonde. Toen even later in het bloedhete Maracana het lot ook nog eens de rest van de Engelse ploeg niet gunstig gezind was, sloeg Beckham op tilt. Aangewakkerd door de snelle openingstreffer van de Chileense lastpost Cristian Montecinos, die in de 14e minuut de bal uit een vrije trap fraai langs Mark Bosnich had gekruld.

Stoppen doorgeslagen
Vanaf dat moment moest Manchester United alle reserves aanspreken. Helemaal toen de stoppen doorsloegen bij David Beckham. Het pleit voor de ploeg, dat het gewoonweg weigerde te capituleren.

Eerst stopte Bosnich een strafschop van Aguinaga, daarna volgde een domper toen Yorke vanaf elf meter eveneens niet wist te scoren. Maar het was typerend voor het huidige Manchester United, dat uitgerekend Dwight Yorke toch de 1-1 achter doelman Hugo Pineda wist te knallen. "Iedereen is hier tegen ons, maar dat was verdiend", vond de spits zelf.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl