Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[I-Pay met SET]
[Cybercard]
[ABN]
[Vacatures]
[V & L informatica]

Ook Ritsma zegt af voor NK

Van onze Telesportredactie - DEVENTER, vrijdag

In navolging van de overige EK-gangers Ids Postma en Gianni Romme ziet ook Rintje Ritsma af van deelname aan de Nederlandse afstandskampioenschappen schaatsen, die vanaf vandaag tot en met zondag in Deventer worden verreden.

De Lemster zou op De Scheg uitsluitend aantreden op de 1500 meter. De Fries, die op 15 en 16 februari in het Vikingschip van Hamar zijn Europese titel verdedigt, is bang voor zijn gezondheid op de tochtige, semi-overdekte baan. Met het oog op de EK wil Ritsma alle risico's vermijden. Bij de vrouwen zien de EK-gangers Annamarie Thomas en Marieke Wijsman af van deelname.

Op de NK afstanden zijn de belangen niet al te groot. Er zijn immers geen startbewijzen te verdienen voor de WK afstanden van begin maart in Nagano. Naast de spreekwoordelijke eer zijn de klasseringen op de NK afstanden wel mede-bepalend voor de toewijzing van een aantal aanwijsplaatsen voor de eerstvolgende wereldbekerwedstrijden allround en sprint.

Op de volgende afstanden vallen nog plaatsen te verdienen: 500 mannen 1, 500 vrouwen 3, 1000 mannen 1, 1000 vrouwen 1, 1500 mannen 1, 3000 vrouwen 2, 5000 mannen 2.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl