Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Vacatures]
[I-Pay met SET]
[ABN]
[Cybercard]
[V & L informatica]

Huisman verdedigt noodgedwongen
toch weer Porsche-titel

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, vrijdag

Drievoudig Porsche Supercup-kampioen Patrick Huisman uit Bornerbroek gaat komend seizoen opnieuw uitkomen in deze serie die in het voorprogramma van de Europese Formule 1-Grand Prix wordt gehouden.

De enige race die buiten Europa wordt gehouden is die op de beroemde speedway in Indianapolis ter lardering van de GP van Amerika. Hoewel zijn prioriteit dit jaar bij andere kampioenschappen lag omdat de Twentse autocoureur begrijpelijk was uitgekeken op de Supercup, heeft hij toch besloten zijn titel in de Porsche Supercup nog een keer te verdedigen. "Ik beschouw komend seizoen maar als een tussenjaar", aldus de 33-jarige Huisman wiens verblijf in de Supercup hem overigens geen windeieren heeft gelegd.

Desondanks had hij zijn zinnen gezet op het nieuwe Duits toerwagenkampioenschap (DTM) dat weer tot leven is gekomen door de impulsen van Mercedes en Opel, die elk acht tot negen wagens met V8 4.0 motoren inzetten. Huisman's teambaas Olaf Manthey toonde eveneens grote interesse om aan die Masters (de M staat niet meer voor Meisterschaft maar voor Masters) mee te doen. Het budget van 3,5 miljoen DM was zelfs al afgedekt en eveneens waren al bestellingen bij de twee merken geplaatst maar uiteindelijk viste Manthey achter het politieke net.

Rosberg
Mercedes gaf zijn voor Manthey bestemde wagens uiteindelijk aan Team Rosberg. De Fin is ook manager van de Franse Formule 1-rijder Panis die bij McLaren en Mercedes ondergebracht moest worden om de overgang van de Duitse Mercedes-protégé Nick Heidfeld naar het Formule 1-team van Prost mogelijk te maken.

Manthey kon ook twee Opels runnen maar dan was zijn rijderskeuze niet meer aan hem, terwijl Manthey persé met Huisman door wilde gaan. Vandaar dat het team nogmaals aan de Supercup meedoet maar intussen blijft uitkijken naar deelname in 2001. Volgend jaar zullen waarschijnlijk ook Volvo en BMW bij dat kampioenschappen betrokken zijn. "De toekomst bij Manthey ziet er dan ook goed uit. Financieel zullen er geen problemen zijn terwijl het team zeer wel in staat is om in dat DTM goed te presteren. Daarom heb ik bijgetekend. Bovendien bekijkt Porsche de mogelijkheden voor een aantal van hun rijders onder te brengen bij de American Le Mans Series. Dat gebeurt dan op semi-fabrieksbasis. Ik verwacht daar binnenkort uitsluitsel over", vertelde Huisman die naast de Supercup nog een aantal ijzers in het vuur heeft.

Samen met zijn broer Duncan, de Duitser Uwe Alzen en de Amerikaan Darren Law wordt met een Porsche GT3 aan de 24 Uren van Daytona op 5 en 6 februari deelgenomen. Zij zijn ondergebracht bij G&W Motorsport. Afgezien van aanbiedingen voor races in het FIA GT-kampioenschap ziet Huisman ook mogelijkheden voor deelname aan de 12 Uren van Sebring en de 24 Uren van Le Mans. "Als alles verloopt zoals ik verwacht ben ik dit seizoen zo'n twintig weekeinden actief. Dat lijkt me genoeg", meende hij.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl