Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[ABN AMRO]
[Siteshopper]
[ING Teaser 2000]
[Veilinghal]
[BOL]

Kritiek bonden op overname Texoprint

AMSTERDAM, vrijdag

Tex Deco, een klein textielbedrijfje uit Helmond, wil het veel grotere Texoprint uit Boekelo overnemen. Vakbonden vinden dat hier een luchtje aan zit.

"Het is een heel apart scenario dat een kleiner bedrijf een groter bedrijf overneemt", zegt Jan van Beek van De Unie. Nog vreemder dan de overname van 'Goliath' door 'David' vindt hij dat het 'Goliath' verlieslijdend is.

Als de overname een feit is wil het bedrijf in Helmond zichzelf sluiten en alle aandacht richten op Texoprint in Boekelo, aldus de bonden. De 68 Helmondse medewerkers zouden hun baan kwijtraken en ook 30 van de 162 banen in Boekelo moeten verdwijnen.

Bestuurder Chris van Bokkum van FNV Bondgenoten: "Wij willen eerst dat een onafhankelijke deskundige de motieven en de rapporten van de directie toetst, want we betwijfelen of de aangekondigde koude sanering wel echt nodig is. Misschien is het wel een tijdelijke dip van de markt of zijn er andere alternatieven." Pas daarna wil de vakbond eventueel praten over een Sociaal Plan.

Als reden voor de overname wordt de slechte marktontwikkeling gegeven. De markt voor textielbedrukking staat al een tijdje onder druk. Zowel Tex Deco als Texoprint hebben de laatste jaren verliezen geleden. "Nu zijn er nog zes grote textieldrukkerijen in Nederland. Ik verwacht dat er over een aantal jaar nog een tot twee over zijn", voorspelt Van Beek. Hij ziet niet alle textieldrukkerijen naar lagelonenlanden verdwijnen. "Het is een kwestie van goed ondernemerschap. Of Tex Deco dat heeft is de vraag. Het bedrijf lijdt al een aantal jaren verliezen," aldus Van Beek.

Texoprint is onderdeel van Gamma Holding. De overkoepelende organisatie heeft naast de noodlijdende interieurpoot, waaronder Texoprint valt, ook twee goed draaiende onderdelen, namelijk de exotische stoffen en de industriële poot. Texoprint is nu het eerste bedrijf in de interieurpoot, dat Gamma Holding afstoot.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl