Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[BOL]
[ING Teaser 2000]
[Veilinghal]
[Siteshopper]
[ABN AMRO]

Nieuw hoofdkantoor
Autobytel in A'dam

LONDEN, vrijdag

Het Amerikaanse bedrijf Autobytel.com, dat via internet autodealers en consumenten bijelkaar brengt, gaat haar hoofdkantoor vestigen in Amsterdam. De onderneming kondigde gisteren de oprichting van Autobytel Europe aan.

In november 1999 maakten Pon Holding, Autobytel en de Telegraaf aan dat ze medio 2000 gedrieën actief zullen worden op de Nederlandse markt. Pon en de Telegraaf krijgen beide een belang van 37,5% in het bedrijf.

Autobytel concurreert in eigen land hevig met de traditionele verkoopkanalen van de autofabrikanten. Door de toenemende e-commerce zijn die ook al te vinden op internet.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 45% van de Amerikaanse automarkt op internet in handen. Beleggers op Wall Street zijn minder enthousiast. Na een succesvolle beursgang eind maart vorig jaar, is het aandeel gezakt van $41 naar $16.

Vooralsnog mogen Europese webdealers slechts optreden als bemiddelaar tussen autodealers en potentiële klanten. Goedkoop een auto aanschaffen bij een Duitse verkoper is er daarom voor de Nederlander nog niet bij.

Het wachten is op Europese regelgeving die bestaande distributieovereenkomsten tussen fabrikant en verkoper doorbreekt. Waarschijnlijk zal dat in 2002 het geval zijn. Naast Autobytel heeft de Britse waaghals Richard Branson volgens de Britse zakenkrant Financial Times ook plannen om auto's via internet te slijten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl