Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Netaspect]
[KPN Digitale Certificaten]
[CMG]
[ABN AMRO startplanner]
[BOL]

Nederlander meest op vakantie

Van onze Haagse redactie

DEN HAAG, vrijdag

Nederlanders gaan meer op vakantie dan alle andere Europeanen. Ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking gaat er minimaal een keer per jaar op uit.

Dat blijkt uit een onderzoek in vijftien Europese lidstaten, uitgevoerd door de ANWB. Volgens de toeristenbond gaat ongeveer een kwart van alle vakantievierders kamperen. Nederlanders maken overigens vaker gebruik van een reisbureau dan de gemiddelde Europeaan.

Op de tweede plaats van reislustige Europeanen staan de Duitsers (76 procent), gevolgd door de Fransen (67 procent) en de Belgen (61 procent). Hekkensluiters zijn volgens de bond de Portugezen en de Grieken, van wie bijna 40 procent op vakantie gaat.

De ANWB meent dat de 'vakantiegroei' in de Europese Unie voorlopig voorbij is. Eind jaren tachtig bedroeg die nog ongeveer 6 procent per jaar, in het laatste decennium was dat nog maar 2 procent.

Nederlanders blijken, in tegenstelling tot wat altijd wordt gezegd, helemaal niet gierig te zijn tijdens hun vakantie. Ze geven gemiddeld 1270 gulden uit en staan daarmee zelfs op de vierde plaats van 'grote uitgevers', na de Oostenrijkers, de Belgen en de Denen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl