Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]
[Netaspect]
[CMG]
[BOL]

Kindernet
gaat samen
met NET 5

Van onze rtv-redactie

AMSTERDAM, vrijdag

De televisiezender NET 5 en Kindernet, de best bekeken jeugdzender, gaan nauw samenwerken. De programma's van het jongerenstation die nu nog versnipperd zijn over een groot aantal zenders, zullen binnenkort uitsluitend via NET 5 te zien zijn.

De naam van het station, waarvan de programma's zich kenmerken door geweldloosheid, zal worden veranderd in KinderNet 5. Ook zal de zender aanzienlijk meer uren krijgen. De doelgroep, kinderen tot 13 jaar, kan dagelijks tussen 07.00 en 15.00 inschakelen.

Bij Kindernet is men opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid komt over de positie van de zender op de televisie. "Het was een totaal onoverzichtelijke situatie met uitzenduren op tien verschillende kanalen', aldus woordvoerder Jos Vrolijk.

"We hebben eindelijk een vast dak boven ons hoofd. Ondanks de versnippering wisten we toch nog een marktaandeel van 46 procent te halen in de ochtenduren. Ik verwacht dat de kijkdichtheid nog verder zal groeien. Beide zenders hebben volgens hem veel profijt van de samenwerking. "Tenslotte zullen de jonge kijkers van nu ook later NET 5 zonder moeite weten te vinden."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl