Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Netaspect]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]
[CMG]
[BOL]

Politie biedt scholier bijbaantje

door Jan van Eck

UTRECHT, vrijdag

Korpschef mr. P. Vogelzang van de politieregio Utrecht wil scholieren een bijbaantje bij de politie aanbieden. De hoofdcommissaris vindt dat de bijklussende jongelui ook bekeuringen moeten kunnen uitschrijven.

Vogelzang ontvouwde zijn plan gisteravond in het tv-programma Barend en Witteman. De politievakorganisatie ACP reageerde verbijsterd.

Scholieren die liever een bijbaantje bij de politie willen dan bijvoorbeeld vakken vullen in een supermarkt, kunnen volgens Vogelzang ingezet worden als toezichthouder of administratief werk doen. Wat de korpschef betreft mogen de jongelui zelfs zodanige bevoegdheden te krijgen, dat zij verbaliserend kunnen optreden.

Potsierlijk

De problemen die het Utrechtse korps ondervindt bij de werving van nieuw personeel brachten de korpschef kwam op het idee om scholieren bij de politie wat te laten bijverdienen, zo lichtte hij toe.

Het voorstel van Vogelzang is als een bom ingeslagen bij de ACP. "We hebben de afgelopen dagen heel wat voorstellen van hoofdcommissarissen gehoord in hun nieuwjaarstoespraken. Dat is een potsierlijke vertoning geworden. Maar dit spant de kroon. Het proefballonnetje dat Vogelzang nu oplaat, is ondoordacht. We horen graag een serieus voorstel maar dan wel via de onderhandelingstafel en niet via een tv-programma", zegt ACP-woordvoerder R. Meijer.

Met zijn voorstel beschadigt Vogelzang het imago van de politie, meent de ACP. "Deze man neemt zijn eigen mensen niet serieus als hij denkt dat een agent vervangen kan worden door schoolgaande jeugd. Dat een korpschef dit verkondigt, tast het kwaliteitsimago van de politie aan", stelt Meijer.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl