Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Netaspect]
[ABN AMRO startplanner]
[BOL]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]

Autoverkopen
naar nieuw record

Van onze autoredactie

AMSTERDAM, vrijdag

De verkopen van nieuwe personenauto's hebben in ons land nog nooit zo'n hoogte bereikt als vorig jaar. In totaal werden er 611.776 eenheden verkocht, dat is 12,7% meer dan in 1998. De RAI, die deze cijfers vrij geeft, verwacht dat dit jaar het totaal maar net onder de 600.000 zal eindigen.

Voor het 31e jaar is Opel marktleider, een positie die met name werd gerealiseerd door sterke verkopen van de Zafira en in minder mate door de Astra. In de top vijf is geen wijziging gekomen waardoor Volkswagen op twee bleef staan, met de Golf als ijzersterke troef maar ook de Lupo en New Beetle scoorden flink. De afzet van de Polo liep daarentegen terug. De Mégane en Clio zorgden mede voor Renaults derde positie.

Mooie stijgers in de lijst zijn Seat dat met alle modellen goed scoorde, Daewoo dat het vooral van de Matiz moest hebben en Toyota waar men wel heel blij moet zijn met de verkiezing van de Auto van het Jaar, de Yaris.

Bij Mercedes-Benz gaat het met de A-klasse heel goed en van de Smart zijn er vorig jaar 2607 verkocht. Nissan kon op dezelfde positie blijven ondanks een terugval in omzet. Rover profiteerde enorm van de 75 en net zoals Jaguar van de S-type. Lada viel vorig jaar terug naar 21 verkochte auto's. Er werden 299 Porsches en 549 Lexussen verkocht.

De RAI meldt tevens dat de gemiddelde prijs van de nieuw gekochte auto vorig jaar met 3 procent steeg naar ƒ41.085,-.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl