[Cybercard]
[V & L informatica]

Volleybalsters doen nog mee

BREMEN, donderdag

De volleybalsters strijden in Bremen nog mee om het toegangsbewijs voor de Spelen in Sydney. Dat Oranje nog leeft, was te danken aan Elles Leferink. Met haar goede service en sterke aanvallen leidde ze haar ploeg naar een moeizame 3-2 (25-22 25-21 22-25 23-25 15-12) overwinning op Oekraïne.

Leferink maakte het verschil in een wedstrijd die volledig gelijk opging. Oekraïne was vooraf ingeschat als zwakste tegenstander in Bremen. Oekraïne pakte in de eerste set echter verrassend een 7-1 voorsprong. Via een inhaalrace wist Oranje de winst (25-22) naar zich toe te trekken. De tweede set verliep volgens hetzelfde senario (25-21), maar na de 2-0 voorsprong in sets leek de ploeg van Mathieu de wedstrijd toch nog uit handen te geven.

"Na de eerste twee sets dachten we dat we er al waren", keek Leferink terug. "Dat is natuurlijk een slechte zaak. Het spel zakte weg en we gingen steeds meer rare fouten maken." Oekraïne profiteerde. De ploeg won twee sets en kwam volledig terug in de wedstrijd. In de beslissende set bracht Leferink redding. Met haar sprongservice kende ze twee keer een succesvolle opslagbeurt en maakte een punt met bijna alle ballen die ze kreeg aangespeeld.

"We hadden alle strategieën gedaan", aldus Mathieu. "Maar niks lukte. Er was te veel twijfel in de ploeg. Het was zo broos als ijs. Degene die goed in zijn vel zat, moest de ballen hebben. We hebben dankzij Elles gewonnen. Het was niet goed, maar de overwinning telt."

Bremen. Olympisch kwalificatietoernooi vrouwen, tweede dag: Nederland - Oekraïne 3-2 (25-22 25-21 22-25 23-25 15-12). Duitsland - Roemenië 3-0 (25-16 25-15 25-19).