[Cybercard]
[Vacatures]

Real maakt geen fout

Van onze speciale verslaggever - SAO PAULO, donderdag

Real Madrid heeft zonder veel problemen de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voor clubs gewonnen. De Madrilenen waren uiteindelijk met 3-1 te sterk voor Al-Nassr uit Saoedi-Arabië.

Real Madrid nam meteen het initiatief en kreeg nogal wat kansen. Toch kregen de Spanjaarden de openingstreffer cadeau. Nicolas Anelka zag een actie onderbroken door een tackle van Hadi Sharify, maar door de hoog ingezette sliding spatte de bal via het onderbeen van Anelka alsnog met een boog over doelman Mohammed Babkr heen: 1-0.

Real Madrid vergat daarna het duel te beslissen en daardoor zorgde een bevlieging van Ahmed Bahja even voor paniek in de Spaanse tent. Met een mooie schijnbeweging stuurde de rechterspits zowel Karembeu als Redondo het bos in, waarna Karembeu te veel risico in een te laat ingezette tackle zette. De toegekende strafschop werd op slag van rust feilloos door Fahad Al Husseini benut: 1-1.

De Arabische droom duurde exact een kwartier. Tot het moment dat doelman Mohammed Babkr zijn zoveelste flater sloeg. Nadat hij eerder ballen los had gelaten en uitgegleden was bij een doeltrap, stompte hij in de 62e minuut een ongevaarlijke voorzet van Sorele Geremi pardoes in eigen doel. Toen Savio drie minuten later uit een strafschop (weer Babkr haalde Anelka onderuit) voor 3-1 had gezorgd was het sprookje van Al-Nassr uit.

Real Madrid en Al-Nassr spelen tijdens het wereldkampioenschap in groep A, waarin verder Corinthians (Brazilië) en Raja Casablanca (Marokko) uitkomen.