Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
6 januari 2000
 

[ABN]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[V & L informatica]
[I-Pay met SET]
[Vacatures]

Parke bezorgt landskampioen overwinning

AMSTERDAM, donderdag

In de nationale squashcompetitie heeft Simon Park via de 3-0 winst op Peter Marshall van het Haagse HSRC zijn ploeg Deltalloyd Bank de eindzege (3-2) bezorgd. De landskampioen uit Amsterdam blijft daardoor in de race voor een plek in de play-offs op 11 en 12 maart. Deltalloyd Bank zal nog behoorlijk veel strijd moeten leveren om zich voor dit 'toetje' van de eredivisie te plaatsen. Behalve Deltalloyd Bank zijn er nog zeven andere ploegen die daarvoor in aanmerking komen.

Simon Parke verving in de partij tegen Peter Marshall Jonathan Power. De Canadees werd gespaard voor andere compeittiewedstrijden. Simon Parke bleek echter een goede stand-in te zijn. De Engelsman opende sterk maar viel later in de partij eventjes terug. Zijn opponent, Marshall ooit was hij de nummer 2 van de wereld kwam sterk opzetten. Toch bleek dat niet voldoende. Bij Marshall ontbrak nog de scherpte en concentratie. Hoewel hij het zijn tegenspeler lastig maakte, kwam die niet werkelijk in de problemen. Parke stelde, weliswaar met moeite, de 3-0 zege uiteindelijk veilig. Door zijn overwinning hoefde de nummer 4 van Deltalloyd Bank, Michael Fetini, slechts één game te grijpen. Fetini deed dat ook, ofschoon hij de winst (1-3) moest laten aan zijn tegenstander Michael Corren.

SC Eric van der Pluijm heeft het succes, behaald op de laatste speeldag in december van het vorig jaar, niet kunnen continueren. De Maastrichtse formatie verloor thuis met 2-3 van Weert, hoewel in de laatste partij international Gabor Marges wel wist te winnen van Weert-coach Ronnie Vlassaks. Vlassaks moest invallen, omdat hij een tekort had aan spelers.

In de vrouwencompetitie heeft Dickysquash zich als eerste ploeg gekwalificeerd voor de play-offs. In de eenzijdige topper tegen landskampioen Meersquash uit Hoofddorp wonnen de Amsterdammers moeiteloos met 5-0.

Uitslagen mannen: SC Eric van der Pluijm-Questor Weert 3-2. Deltalloyd Bank-Connect Systems/HSRC 3-2, Vlaai JNE Victoria-Isostar/Squashworld 0-5, DKTP IT/Zwolle-Breunissen Van den Berg/Squash Ede 5-0.

Uitslagen vrouwen: Ordina/Kampong-Ortholab/Centrecourt 4-1, ICW Management/Dickysquash-Molenaar en Lok/Meersquash 5-0, The Bridge/Septa-Vlaai JNE Victoria 1-3, Connect Systems/HSRC-Amstelpark Squash uitgesteld.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl