Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
6 januari 2000
 

[V & L informatica]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[ABN]
[I-Pay met SET]
[Vacatures]

Quentin Hall van de hel in de hemel

Van onze basketbalmedewerker - WERKENDAM, donderdag

Dinsdagavond kreeg Quentin Hall, de spelverdeler van Image Center/Virtus te horen dat zijn halfbroer op de Bahama's was overleden. Later op de avond besloot hij om de belangrijke ontmoeting tegen koploper Canoe Jeans/ABBC die gepland stond voor gisteravond, toch maar te spelen. Na afloop van de fantastische kraker bleef hij door emoties overmand in de kleedkamer achter. Tussendoor had hij in de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd zijn ploeg met een wanhoopsdriepunter naast EBBC geschoten. In de daardoor noodzakelijk geworden verlenging liet hij de eerste vier punten aantekenen. Vervolgens bediende hij zijn ploegmaats met enkele sublieme passes, waardoor de sensationele 104-99 zege van Virtus op EBBC gestalte kreeg.

Dit was het slot van misschien wel de leukste wedstrijd van dit seizoen. EBBC had bezoek gehad van het griepvirus. Daardoor kwam het zwaar gehandicapt aan de start. Lorenzo Valera en Eric Strand konden niet meedoen en Maurice Ingram en Matt Meakan stonden met koorts in het veld. Door de noodzakelijk geworden omzettingen duurde het even voor de Bosschenaren in hun ritme kwamen. Virtus, met ex-EBBC-speler Wierd Goedee (27 punten tegen 76 procent) in een glansrol, profiteerde en liep via 8-0 naar een maximale 29-20 voorsprong. De bezoekers waren inmiddels warm gedraaid en beperkten de achterstand tot 49-44 bij de rust. Het was duidelijk dat EBBC het vooral moest hebben van international Marcel Huybens (28 punten) en de Amerikaanse spelverdeler Jeremiah Johnson (23).

Na de hervatting liep Virtus moeiteloos naar een schijnbaar beslissende 75-57 voorsprong, vooral door opnieuw Wierd Goedee. Maar de gedecimeerde Bossche ploeg toonde karakter. Maurice Ingram (17 punten en 11 rebounds) knokten zich door de griep heen en gaf de ploeg de noodzakelijke ruggengraat in de verdediging en de reboundduels. Doordat bovendien de thuisclub te veel denkfouten maakte, smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. EBBC ging erop en erover en leidde met nog 38 seconden te gaan met 89-90.

En toen kwamen de minuten van Quentin Hall. De kleinste man van het veld had vanaf het begin heerlijke duels uitgevochten met zijn collega bij EBBC, Jeremiah Johnson. De twee beste spelverdelers van de eredivisie gaven elkaar geen duimbreed toe. Op dat moment miste Hall echter een driepunter om daarna de uit de aanvalsrebound veroverde bal weer te verspelen. Vervolgens deed EBBC de deur op slot via twee benutte vrije worpen van Patrick Cortenraede, drie seconden voor tijd.

Maar Hall besliste anders. In drie tergend lange seconden wervelde hij met de bal langs enkele tegenstanders om letterlijk in het slotsignaal met een driepunter de partijen op gelijke voet te brengen. Toen Johnson in de verlenging zijn vijfde fout opliep bij een penetratie van Hall, was het pleit beslecht en konden de duizend toeschouwers gaan feestvieren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl