Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Siteshopper]
[Veilinghal]
[ING Teaser 2000]
[ABN AMRO]
[BOL]

Energiebedrijven praten over fusie

Van een onzer redacteuren - ROTTERDAM, donderdag

De energiebedrijven Eneco en Remu zijn in gesprek over een mogelijke fusie. Ook Enercom, een coöperatie van zestien kleinere energiebedrijven, is daarbij betrokken.

Dat heeft een woordvoerder van het Zuid-Hollandse Eneco gisteren bevestigd. "Maar het is nog niet zeker dat de gesprekken ook tot iets leiden, alles is nog mogelijk", benadrukte Eneco. Ook Remu stelt dat er nog meer opties denkbaar zijn. "Maar het is duidelijk dat we iets moeten als we willen overleven", aldus een woordvoerder van het Utrechtse energiebedrijf.

Sinds de liberalisering van de energiesector in gang is gezet zijn energiebedrijven naarstig op zoek naar samenwerkingsverbanden om overeind te kunnen blijven in de concurrentieslag. Tachtig procent van de Nederlandse energiedistributiemarkt is op dit moment in handen van de twee grootste spelers, Nuon-ENW en Essent. De overige twintig is verdeeld over regionale en lokale distributiebedrijven. Dat deze drie partijen met elkaar om de tafel zitten is niet verrassend. Eneco vormt al een inkoopcombinatie met Enercom. Ook voor Remu is Enercom geen onbekende. Vorig jaar juni fuseerde het Utrechtse bedrijf met het Gasbedrijf Centraal Nederland, dat voordien bij de coöperatie was aangesloten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl