Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Veilinghal]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Siteshopper]
[ING Teaser 2000]

Daf zet het mes in
marketing-afdeling

  Van onze verslaggeefsters - EINDHOVEN, donderdag

Terwijl Daf Trucks druk bezig is met het werven van productiepersoneel wordt het mes gezet in de verkoop- en marketingafdeling. Hier zullen het komende jaar 125 banen komen te vervallen waarvan zo'n 30 bij Europese vestigingen en 95 in Nederland.

Volgens een woordvoerder van Daf heeft het Amerikaanse moederbedrijf Paccar hier niet op aangedrongen. Vakbond De Unie betwijfelt dit. Met spoed heeft de vakbond daarom verzocht om een gesprek met de in juli aangetreden topman Jim Cardillio. "Wij weten niet wat hij van plan is met Daf, dat moet hij maar eens toelichten", zegt Unie-bestuurder Bert Keulen. Wellicht is het het begin van een grote reorganisatiegolf.

Daf zegt al enige tijd te onderzoeken hoe de kosten naar beneden kunnen. "De overheadkosten zijn de laatste jaren wat meer gestegen dan de bedoeling was. Met het oog op de concurrentie kijken we nu hoe we die naar beneden kunnen brengen." Overheadkosten zijn alle kosten die niet direct nodig zijn om het kernproduct in dit geval trucks te fabriceren.

Daf verwacht niet dat er gedwongen ontslagen zullen vallen maar sluit het niet uit. "We nemen ruim de tijd. Ongeveer 50 werknemers van 58 jaar en ouder kunnen gebruik maken van een vervroegde uittredingsregeling die ligt op de sum (vut) voor 61-jarigen. De rest zal ergens anders in het bedrijf worden ingepast."

Het personeel heeft verontrust gereageerd op de via prikborden aangekondigde reorganisatie. "We hebben al een aantal telefoontjes gehad", zegt Keulen.

Cardillio's voorganger, Cor Baan, heeft altijd stug volgehouden dat Daf onder het Amerikaanse opperhoofd haar Nederlandse identiteit niet zal verliezen. Of dit in stand gehouden kan worden, betwijfelt Keulen ten zeerste, vooral gezien de globalisering in truckland.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl