Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Siteshopper]
[BOL]
[El Cheapo]
[Veilinghal]

Snelweg onder zee van Frankrijk
naar Engeland haalbaar

door Pieter Nijdam - PARIJS, donderdag

Een onderzeese autosnelweg tussen Frankrijk en Groot-Brittannië blijkt haalbaar. Dat is de conclusie van een onderzoek die het Frans-Britse consortium Eurotunnel heeft laten uitvoeren naar een tweede onderzeese verbinding onder het Kanaal.

De directie van Eurotunnel verklaarde gisteren dat naast een autoverbinding van twee boven elkaar liggende dubbele rijstroken ook plannen ontwikkeld zullen worden voor een tweede onderzeese railverbinding tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Kiezen

"We hebben nog tien jaar om te kiezen tussen een autoverbinding of een tweede treinverbinding onder het Kanaal", aldus een woordvoerder van Eurotunnel.

"Maar dat betekent niet dat we gaan stilzitten. Nu blijkt dat ook een onderzeese autosnelweg haalbaar is, zullen onze ingenieurs vol aan de slag gaan met de uitwerking van dit plan."

Indien definitief het groene licht wordt gegeven voor een vijftig kilometer lange snelweg onder het Kanaal, zou daarmee de langste onderzeese autoverbinding ter wereld ontstaan.

Volgens de haalbaarheidsstudie zou de reisduur tussen Frankrijk en Groot-Brittannië met de helft worden verminderd in vergelijking met de huidige railverbinding.

De kosten voor een autoverbinding zullen gezien de extra veiligheids- en milieumaatregelen wel hoger uitvallen dan die van een tweede railverbinding. Zo zal onder meer een oplossing gevonden moeten worden voor een effectieve afvoer van uitlaatgassen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl