Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Netaspect]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]
[BOL]
[Demon]

Moordenaar van eigen
kinderen pleegt zelfmoord

HOOFDDORP, donderdag

De tandarts uit Hoofddorp die in januari 1997 samen met zijn vrouw hun drie kinderen heeft omgebracht, heeft zichzelf vlak voor de kerstdagen van het leven beroofd. Dat heeft een zegsman van de Van der Hoeven-kliniek in Utrecht, waar de man werd behandeld, gisteren bevestigd. De Hoofddorper is 39 jaar oud geworden.

Het echtpaar bracht de drie kinderen van negen, acht en zeven jaar destijds om het leven door hen eerst een grote hoeveelheid kalmeringsmiddelen toe te dienen en daarna een kussen op hun gezicht te drukken. Vervolgens probeerden ze zichzelf van het leven te beroven, maar dat mislukte.

Het paar wilde als gezin uit het leven stappen, omdat ze de dood van een vierde kind nooit hebben kunnen verwerken. Dit kind stierf in 1994 aan leukemie.

Na de mislukte zelfmoordpoging vluchtte het Hoofddorpse paar in paniek het huis uit. Zij meldden zich naderhand met verwondingen bij een ziekenhuis in Amsterdam.

De man en vrouw werden in de zomer van 1997 door de rechtbank in Haarlem wegens drievoudige moord veroordeeld tot ieder drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Tijdens het proces gaf het echtpaar aan nog altijd een sterke doodswens te hebben.

De woordvoerder van de Van der Hoeven-kliniek wil niet ingaan op vragen over hoe het slachtoffer aan zijn einde is gekomen. Evenmin wil hij zeggen of de man werd bewaakt. De vrouw van de tandarts is volgens de zegsman nog wel in leven. (ANP)


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl