Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Demon]
[ABN AMRO startplanner]
[BOL]
[KPN Digitale Certificaten]
[CMG]
[Netaspect]

Overschrijven kenteken
binnenkort bij dealer

RIJSWIJK, donderdag

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) gaat akkoord met een plan om erkende dealers en garages vanuit hun bedrijf de overschrijving van een kenteken op de naam van de autokoper te laten regelen. Nu moet daarvoor nog de gang naar het postkantoor voor worden gemaakt.

Het plan is ontwikkeld door de autobranche, die denkt daarmee 60 miljoen gulden per jaar te besparen. De meeste autobedrijven hebben een computerverbinding met het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam. Daar kan aan de hand van het rijbewijs en de pincode van de betaalpas worden gecheckt of de potentiële eigenaar is wie hij zegt te zijn.

Dubbele check

Juist die dubbele check met rijbewijs en betaalpas in het plan spreekt de AVc uit het oogpunt van fraudebestrijding aan, aldus directeur G. Wesselink. Nu gebeurt de controle op het postkantoor nog uitsluitend aan de hand van het rijbewijs. De meeste autobedrijven gaan als service voor hun klanten zelf naar het postkantoor om de naamstelling te regelen. Dat kost mankracht en tijd en dus geld.

Particulieren die van elkaar een auto kopen, moeten ook in de toekomst terechtkunnen op de postkantoren. Die moeten dan ook naast het rijbewijs de beschikking kunnen krijgen over de pinpas.

Volgens Wesselink is de kans dat het plan wordt ingevoerd groot, nu ook de banken hun fiat eraan hebben gegeven. Bovendien is naast de brancheorganisaties ook de overheid in de stichting vertegenwoordigd. (ANP)

 

 

 

 

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl