Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
6 januari 2000
 

[Netaspect]
[Demon]
[ABN AMRO startplanner]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[BOL]

Duitsers jaloers: Ikea
in Nederland goedkoper

Van onze correspondent

BERLIJN, donderdag

De Duitsers lopen over van jaloezie op de westerse buur nu uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de trendy meubels van het Scandinavische woonwarenhuis Ikea bij ons veel goedkoper zijn dan in de Bondsrepubliek.

Het prijsverschil kan op bepaalde meubelstukken zelfs oplopen tot duizend gulden. Het lijkt er dus sterk op dat ons land er voor Duitsers een nieuwe toeristische attractie bij heeft.

Het onderzoek naar het prijsverschil bij Ikea aan beide kanten van de grens werd verricht door het consumentenadviesbureau 'Euregio' in Gronau.

Een woordvoerder van Ikea in Frankfurt geeft als commentaar dat de prijzen altijd landelijk gelijk zijn, maar dat er wereldwijd in de meer dan 150 filialen niveauverschillen kunnen voorkomen.

In Nederland zou de gunstige prijsstelling te maken kunnen hebben met het feit dat Ikea hier meer concurrentie van andere bedrijven ondervindt. Ook kan het een financieel voordeel zijn dat de Rotterdamse haven, van belang voor de aanvoer van veel meubels, 'om de hoek ligt'. Voorts zou het lagere inkomensniveau in Nederland ook een rol kunnen spelen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl