Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[V & L informatica]
[Vacatures]
[Telegraaf]
[Qxl]
[Cybercard]

Gelukkige bekerwinst AZC

Van onze waterpolomedewerker - ZEIST, maandag

Een kleine tien jaar geleden werd het Nederlands waterpolo gedomineerd door twee verenigingen: AZC bij de mannen en Donk bij de vrouwen. Met twee landstitels op rij heeft Donk die dominante positie weer ingenomen. Zaterdag bevestigde die ploeg haar suprematie nog eens door in de finale om de SEZ-beker BZC-Brandenburg met 11-6 terug te wijzen. Deze overwinning betekende de achtste bokaal in veertien jaar.

Ook HVK/AZC is weer op weg om de beste ploeg van Nederland te worden. Een voorproefje van haar kunnen gaf de ploeg van trainer De Vogel afgelopen zaterdag af. In de bekerfinale won AZC met 9-8 van Polar Bears. De negende bekeroverwinning van AZC is een teken dat een nieuwe landstitel slechts een kwestie van tijd is. Toch had AZC wat geluk nodig om de overwinning binnen te halen. Met nog ruim een minuut te spelen werd Polar Bears-speler Bas de Jong, bij een 8-8 stand, voor twintig seconden uit het water gestuurd. In plaats van gewoon naar de kant te zwemmen bemoeide de oud-international zich nog met het spel. Een strafworp, besliste het duo Klopper en Smit. Brebde maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en scoorde 9-8. In de resterende speeltijd probeerde Polar Bears het nog wel, maar een kans kreeg het niet meer. Dat had de ploeg uit Ede ook niet echt verdiend, AZC mocht na vier maal zeven minuten de meeste aanspraak op de bokaal maken, daarvoor gingen de Edenaren te slordig om met de kansen.

SEZ-beker finale vrouwen: Assuron/Donk - BZC-Brandenburg 11-6 (1-1, 2-1, 3-2, 5-2) Mannen: HVK/AZC - Polar Bears 9-8 (2-3, 2-0, 2-2, 3-3)


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl