Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Qxl]
[Cybercard]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Telegraaf]

Dynamo laat niet met zich spotten

Van onze volleybalmedewerker - APELDOORN. maandag

Het machtsvertoon van Piet Zoomers/Dynamo vormde een schril contrast met de hulpeloosheid van Cadenz/Nesselande. De landskampioen uit Apeldoorn sloeg alle ambities van de Zuid-Hollandse concurrent aan gruzelementen (25-18, 25-21, 25-21). Zo werd de veelbelovende topper niets meer dan een demonstratie van de koploper.

Het gezicht van Nesselande-trainer Gert Timmer stond na de afstraffing op onweer. "We kwamen hier om de winnen en hadden echt onze zinnen gezet op die eerste plaats. Maar vorige week hebben we tijdens de Europa-Cupwedstrijden kunnen pieken en blijkbaar was het te moeilijk om dat vandaag nog eens te doen. Nu staan we weer met beide benen op de grond."

Juist de openlijk uitgesproken ambitie van Nesselande had de mannen van Dynamo op scherp gezet. Trainer Krijnsen: "Ik begreep dat ze bij Nesselande vinden dat ze in potentie de beste ploeg van Nederland hebben. Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens en dat heb ik mijn spelers ook maar eens gezegd. En die wilden wel even wat recht zetten."

Na veel te veel makkelijke klussen in SNS League mag het ongeslagen Dynamo zich nu op gaan maken voor het echt werk in de Champions League. Zaterdag, tijdens de loting in Wenen, werd duidelijk dat de Nederlandse kampioen binnenkort zeven tegenstanders van groot kaliber zal treffen. In de eerste maanden van het jaar 2000 zullen de kampioenen van Duitsland (Friedichshafen), Frankrijk (Poitiers), Zwitserland (Näfels) en Italië (het vermaarde Treviso) in Apeldoorn op bezoek komen. Dynamo speelt uit tegen het Griekse Olympiakos Pireaus, het Finse Varkaus en het Spaanse Numancia. Bij deze laatste club speelt de jonge Nederlandse international Martijn Dieleman. "Dit zijn grote clubs en we staan tegen enorme budgetten op te boksen", reageert Appie Krijnsen. "We gaan voor drie overwinningen, maar dan zal beslist niet makkelijk gaan. Goed, we spelen thuis tegen aansprekende ploegen en dat is inderdaad leuk voor onze pr-man. Maar ik ben de trainer en het gaat mij om de resultaten."

Nesselande ontmoet in de achtste finale van de strijd om de Europa Cup III het Finse Rovaniemi. "Op het eerste gezicht zijn er mogelijkheden", zegt trainer Timmer. "Maar bij die club spelen vier Letse internationals. Dit betekent dat ze echt wel wat kunnen."

Bij de vrouwen speelt landskampioen Arke/Pollux in poule A van de Champions League thuis tegen Nafta (Polen), Istanboel (Turkije), Bratislava (Slowakije) en Herentals (België). De ploeg uit Oldenzaal moet op bezoek bij het Spaanse Tenerife, het Tsjechische Praag en het Griekse Vrilissa. Bekerwinnaar Pelgrim/Volco ontmoet in de Cup Winners League Valentuna (Zweden), Kieldrecht (België), Cherkasy (Oekraïne), Panathinaikos (Griekenland), Perugia (Italië), Schweriger (Duitsland) en Innsbruck (Oostenrijk).

Facopa/Weert had bij de loting geen geluk. De Limburgse vrouwen ontmoeten in de achtste finale van de strijd om de Europa Cup III het Italiaanse Vicenca. Bij deze ploeg staat oud-international Henriëtte Weersing op de loonlijst.

 


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl