Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Vacatures]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Telegraaf]
[Qxl]

Perez tekent twee keer

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, maandag

Zaterdagavond meldde Roda JC-voorzitter Theo Pickée trots in Enschede dat MVV-aanvaller Kenneth Perez een vijfjarig contract bij de 'Trots van het Zuiden' had getekend. Zo'n tweehonderd kilometer verder, in de Alkmaarderhout, glom Dirk Scheringa ook. "Maandag komt Perez bij mij op kantoor om over huis en hypotheek te praten. Hij zal voor vijf jaar tekenen bij AZ. De afspraak is al schriftelijk vastgelegd."

Getouwtrek om een Deense spits. Roda JC zwaait met een op 26 oktober jongstleden getekend contract. Maar MVV zou daar niet van op de hoogte zijn. De KNVB-reglementen zeggen immers dat een club niet met een speler mag praten voor 1 januari van het jaar dat zijn contract afloopt. "Wij hebben MVV wel degelijk op de hoogte gesteld", geeft het Roda-bestuur aan. "Nietes", beweert men bij MVV. Kenmerkend voor de verstandhouding tussen de beide Limburgse clubs, die al jaren op voet van oorlog leven. Een vete die door geen enkele zachte G gesust kan worden.

Opvallend is de nauwe samenwerking de afgelopen maand tussen MVV en AZ. De aanvallers Robert van der Weert (twee weken geleden) en John Mutsaers (per 1 juli) verkasten van Alkmaar naar Maastricht. Daarmee was in De Geusselt het spitsenprobleem opgelost en mocht Perez vertrekken. De deal werd met gesloten beurzen beklonken, beweerde AZ-preses Scheringa, die voorts liet weten dat Mutsaers al in de winterstop naar MVV mag vertrekken als Perez snel kan worden ingelijfd.

Bij AZ krijgt de Deen meer betaald dan bij Roda JC. Daarom wil hij nu alleen nog maar naar het Noord-Hollandse vertrekken en ziet hij geen heil meer in een avontuur in Kerkrade. Zaterdag was hij in Alkmaar en omgeving reeds op zoek naar woonruimte. "Ik heb bij Roda geen handtekening gezet", loog hij vorige week nog. Gisteravond wenste Perez geen commentaar meer te geven. Het ziet er naar uit dat de arbitragecommissie over zijn toekomst zal moeten beslissen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl