Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Qxl]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[Vacatures]

Willem II strompelend winterstop in

TILBURG, maandag

Willem II heeft onder trainer Co Adriaanse de reputatie opgebouwd dat het beste bij de Tilburgers pas na de winterstop boven komt. Dit is voor de subtopper ook te hopen, want wat Willem II thuis tegen Sparta (0-0) liet zien was onder de maat. Er zat geen enkele lijn in het aanvallende spel. Na het verlies woensdag tegen Vitesse (3-1) gaat de ploeg daarom strompelend de winterstop in.

Willem II kon achteraf nog tevreden zijn met het gelijkspel, want de beste kansen waren voor de hardwerkende Rotterdammers. De grootste mogelijkheid kreeg de Deen Nielsen, maar hij miste in de 52e minuut een strafschop. Toch gaat Sparta redelijk tevreden de winterpauze in. Na de winst tegen FC Den Bosch (3-2) is er een flinke kloof geslagen met de laatste plaatsen.

Co Adriaanse was duidelijk ontevreden met het gelijkspel, maar hij merkte op dat zijn ploeg de winterstop toch begint met meer punten dan het afgelopen seizoen. Het jaar dat Willem II zich plaatste voor de Champions League. "We staan er nog steeds goed voor als het om Europees voetbal gaat. We speelden tegen Sparta zoals altijd om te winnen, maar het lukte steeds net niet."

Zijn collega Dolf Roks merkte op dat winst voor Sparta wellicht onverdiend was geweest, maar er wel had ingezeten. "We weten dat Willem II de goede vorm mist. Door op de counter te spelen, waren we steeds gevaarlijk."

Willem II begon tegen Sparta overigens redelijk, maar zakte al snel weg tot een bedenkelijk niveau. De ploeg had zeker op het middenveld, met Ramzi, Valk en Landzaat, geen antwoord op de felheid van de Rotterdammers.

Na de pauze tobde de thuisploeg voort. In de 52e minuut haalde voormalig Spartaan Jaliens al dan niet opzettelijk Zijm neer. Scheidsrechter Van Egmond besliste strafschop, maar Nielsen faalde. Willem II zette vervolgens aan, maar Ramzi en Valk konden de goed keepende Kooiman niet verrassen. De sluitpost was alleen kansloos op een kopbal van invaller Schulp, maar de lat voorkwam een onverdiende voorsprong voor de Tilburgers.


Willem II - Sparta 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 14.300. Gele kaart: Jaliens (Willem II), Elzinga, Inia, Kayis (Sparta).


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl