Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[V & L informatica]

AZ stelt orde op zaken

ALKMAAR, maandag

In de laatste wedstrijd van de eeuw kwam een door vele blessures gehavend AZ tegen NEC niet verder dan 1-1. De teleurstelling over het kostbare puntenverlies maakte snel plaats voor tevredenheid over de eerste helft van het seizoen. De Alkmaarders delen immers de zesde plaats met Vitesse; een klassering die gelijke tred houdt met de ambities. "We hebben in het tweede jaar geen last gehad van de traditionele dip. De club staat als een huis en is uitgegroeid tot een stabiele middenmoter", meldde president Dirk Scheringa monter.

Gerard van der Lem wordt al enkele weken bestookt met vragen over spelers die wel of niet vertrekken. "Maar ik hoop dat er tijdens de winterstop geen gekke dingen gebeuren", aldus de voormalige secondant van Louis van Gaal. Scheringa stelde zijn trainer gerust. "Achter de schermen gonst het van de geruchten. Maar niemand heeft zich concreet gemeld. En als dat gebeurt, gaan spelers hier alleen nog weg voor de hoofdprijs."

Krasse taal van de man die druk bezig is de huishouding op orde te brengen. Volgend seizoen komt in ieder geval het Telstar-talent Jamal Dibi de gelederen versterken en voorafgaande aan het duel met NEC signeerde Eric Hooman een vijfjarig contract. De 17-jarige jeugdinternational een rechterspits speelt al vier jaar in de jeugd van AZ. Verder heeft 'Mister AZ' Michael Buskermolen eindelijk een verbeterde aanbieding op zak en kan de multi-functionele Barry Opdam voor drie jaar bijtekenen. Scheringa verwacht woensdag tevens de handtekening van verdediger Peter van den Berg, die na dit seizoen transfervrij zou zijn. "Dan ligt de kern van de selectie vast tot 2004, 5 of 6."

Inmiddels heeft Scheringa vier reservespelers van de hand gedaan. Rolf Landerl vertrok naar Fortuna Sittard. Robert van der Weert speelt al bij MVV en wordt binnenkort gevolgd door collega-spits John Mutsaers. Kenan Durmusoglu staat in de belangstelling van Cambuur (de club die hem al eerder huurde, red.) en mag ondanks een doorlopend contract tot 2005 transfervrij weg. De Turkse middenvelder werd ooit in een iets te overmoedige bui voor negen jaar en veel geld aan AZ gekoppeld, maar is vier jaar later totaal overbodig.

In afwachting van 'de zaak Kenneth Perez' (zie pagina 22) zal AZ zal zich alleen tussentijds versterken indien er een bepalende speler vertrekt. De laatste tijd wordt met name middenvelder Fernando Ricksen in verband gebracht met Ajax en een aantal vooraanstaande Engelse clubs.

"Ajax haalt Nederlandse spelers tegenwoordig voor zo'n acht miljoen gulden, maar voor die prijs laten wij Ricksen echt niet gaan. AZ verkoopt niemand voor minder dan tien miljoen. Of nee, laat ik de grens nog duidelijker stellen: vijftien miljoen", kijkt Scheringa niet op een dubbeltje meer of minder.


AZ - NEC 1-1 (1-0).12. Van Galen 1-0, 68. Oosterhof 1-1. Scheidsrechter: Buiting. Toeschouwers: 6432. Gele kaart: Opdam (AZ) en De Gier (NEC).


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl