Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Telegraaf]
[Qxl]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Cybercard]

Schalken verbaasd over zege Masters

Van onze speciale verslaggever - WARMOND, maandag

Sjeng Schalken was zelf misschien nog wel het meest verbaasd over de zojuist door hem veroverde Masters-titel. "Dit is wel het laatste dat ik op 9 november had verwacht", sprak hij direct na zijn eenvoudige finale-zege op Melvin op der Heijde (6-3 6-2)". Met het noemen van die datum verwees de Limburger naar de dag waarop zijn knie een kijkoperatie onderging. "Het verbaasde mee eerlijk gezegd al dat ik deze week kon spelen; laat staan dat ik aan goed spelen heb gedacht, om van de uiteindelijke toernooizege maar helemaal te zwijgen."

Dankzij de vele inspanning van fysiotherapeut André van Alphen ("die man heb ik echt heel hoog zitten") kon Schalken vijf weken na de medische ingreep in Warmond niet alleen in actie komen, maar ook al laten zien dat hij vrijwel klaar is voor het nieuwe seizoen. "Over twee weken begint mijn seizoen in Doha, dan moet ik helemaal fit zijn", aldus Schalken, die het afgelopen jaar ijzersterk startte door het toernooi in Auckland te winnen en komende maand dus heel wat wereldranglijstpunten heeft te verdedigen.

Die wetenschap bezorgde hem in Warmond nog geen kopzorgen, evenmin als Op der Heijde in de eenzijdige finale. "Het ging me allemaal een beetje te snel", zo herhaalde de verliezer naast de baan de woorden, die hij even eerder bij het handje schudden aan het net al tegen Schalken had geuit. De winnaar, die de Masters-titel voor de tweede keer (na 1996) veroverde, begreep precies wat Op der Heijde bedoelde. "Dat gevoel herinner ik me nog van de eerste keren dat ik tegen spelers als Sampras en Agassi speelde. Maar Melvin heeft wel degelijk de potentie om, zeker op gravelbanen, verder te komen. Henk van Hulst zegt altijd 'als je blijft werken, word je op een gegeven moment vanzelf beloond'. Dat motto heb ik van hem overgenomen." Wellicht kan Op der Heijde er zijn voordeel mee doen.

Uitslagen: mannen, halve finales: Op der Heijde - Belgraver 6-2 opgave Belgraver, Schalken (1) - Sluiter (3/4) 7-6 6-7 6-4. Finale: Schalken - Op der Heijde 6-3 6-2. Vrouwen, halve finales: Hopmans (1) - Basting (3/4) 6-4 6-0, Ketelaars (3/4) - Boogert (2) 6-4 3-6 7-6. Finale: Ketelaars - Hopmans 6-3 7-6.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl