Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Telegraaf]
[Vacatures]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Qxl]

Veelvraat Heideman heeft
medelijden met concurrentie

Van onze schaatsmedewerker - UTRECHT, maandag

Jan-Maarten Heideman maakt zich bij zijn collega-marathonschaatsers niet populair door zowat de helft van alle wedstrijden te winnen. De Oldebroeker is geen aanvaller, geen publieksvermaker, maar een ontzettend rappe aankomer die in de sprint schier onklopbaar is. Met gevoel voor verhoudingen "Angenent blijft altijd de grote Elfstedentochtwinnaar" maakt hij er echter na elke sprintdemonstratie een gewoonte van zich bij de concurrentie te verontschuldigen.

Zo ook zaterdag, toen hij zich in de finale van The Greenery Six voor de derde keer in zes dagen de snelste toonde en zich tevens voor de derde keer, en nu definitief, in het spruitjespak liet hijsen. "Het zou leuk geweest zijn als Angenent had gewonnen. Hij is een geweldige man, maar hij wordt ontzettend vaak tweede. Dat overkomt hem nu weer. Het is echt balen voor hem", aldus de veelvraat uit de Wehkamp-stal.

De relativerende Heideman is er van overtuigd dat de anderen ook hun kans nog krijgen. "Er kan zó veel gebeuren. Twee jaar geleden reed ik in het oranje pak (als leider in de KNSB-cup, red.) en maakte ik een buiteling met de fiets: over en uit. Als ik morgen bij Sneek in een wak rijd, is het ook afgelopen."

De Zesdaagse pakt niemand hem meer af. De opdracht voor de concurrentie onder aanvoering van Angenent en seizoensrevelatie Koen Lankhaar bleek de afgelopen week simpelweg een onmogelijke. Aan het einde van drie etappes dankte Heideman iedereen voor de inzet en boekte hij ogenschijnlijk zonder veel moeite de sprintzege.

• Jenita Hulzebosch-Smit heeft bij een valpartij bij de laatste wedstrijd van de marathondriedaagse in Utrecht haar rechterenkel gebroken. De schaatsster uit Gramsbergen onderging in het ziekenhuis in Utrecht een operatie aan het gewricht. Haar seizoen is voorbij.

• Utrecht. Marathonzesdaagse, zesde en laatste etappe. Mannen: 1. Heideman (Oldebroek), 2. Borst (Leiderdorp), 3. Angenent (Woubrugge), 4. Hulzebosch (Gramsbergen), 5. Jeroen de Vries (St Nicolaasga), 6. Lankhaar (Babyloniënbroek), 7. Rozendaal (Warmenhuizen), 8. Wubben (Pijnacker), 9. Van Meggelen (Amsterdam), 10. Pieterse (Diemen). Eindstand: 1. Heideman 135,3 punten, 2. Angenent 130, 3. Borst 129,1, 4. Lankhaar 118, 5. Rozendaal 113. Vrouwen, marathondriedaagse: 1. Zonderland (St Nicolaasga), 2. De Boer (Amsterdam), 3. Van der Haring (Groningen). Eindstand: 1. Zonderland 55, 2. De Boer 51, 3. Oudhoff 45 (Heiloo).


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl