Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Qxl]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[Vacatures]

Ook DIOK naar play-offs

Van onze rugbymedewerker - CASTRICUM, maandag

Het Leidse DIOK is erin geslaagd alsnog de laatste vier, en dus deelname aan de play-offs veilig te stellen, ten koste van de verrassing van het seizoen het Amsterdamse Ascrum. Hoewel de Leidenaren in de laatste wedstrijd van de competitie hun meerdere moesten erkennen in een veel sterker Castricum (30-9), waren de vijf punten die de Leidenaren midweeks toegewezen kregen omdat het Rotterdamse RRC geen team op de been kon brengen, voldoende voor het halen van de play-offs.

Bij winst op Castricum hadden de voormalige landskampioenen zelfs de kans gehad om de Duinranders van de tweede plaats te verdrijven. Maar zover kwam het niet. Hoewel bondscoach Geoff Old de beide clubs gevraagd had de internationals aan de kant te laten vanwege de interland tegen Schotland A, wist alleen Castricum gehoor te geven aan het verzoek. Omdat de Sleutelstadbewoners zich wel solidair opstelden met de Nederlandse bondscoach, was de wedstrijd al snel beslist. Zeker toen Marcel van Loon na twee minuten met een ribblessure de kleedkamer op moest zoeken. De Duinranders waren vanaf dat moment oppermachtig in de voorwaartsen en liepen via tries van Remco Ris en Michael Cashay en goed schopwerk van Wiet van Duin uit tot een 14-0 voorsprong.

Toen Ewout Chaudron voor rust tot tweemaal toe de ruimte tussen de palen wist te vinden en dat vlak na de rust nog eens herhaalde, leek er voor DIOK nog even iets in te zitten (14-9). Lang duurde de vreugde aan Leidse kant niet. Een dropgoal van Obbe Winkels en een strafschop van Wit van Duin vergrootte het gat tot 20-9. Vanaf dat moment brak er iets in de tot dat moment goed verdedigende Leidse defensie. Remco Ris en Obbe Winkels bepaalden de eindstand op 30-9.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl