Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Cybercard]
[V & L informatica]
[Qxl]
[Telegraaf]
[Vacatures]

Eerste verliespunt voor Die-Haghe

Van onze korfbalmedewerker - AMSTERDAM, maandag

In de zaalkorfbalcompetitie werden dit weekeinde de laatste wedstrijden van dit jaar gespeeld. Op 27, 28 en 29 december wordt het jaarlijkse eindejaarstoernooi gehouden, dit jaar in Papendrecht met deelname van Die-Haghe, DOS '46, NIC/VCD en PKC.

Wie overigens zondagmiddag naar het duel Die-Haghe tegen Groen-Geel ging kijken, heeft wel lang geduld moeten opbrengen. Was de officiële aanvangstijd 14.45 uur, bij aankomst in de Hellashal bleek deze gewijzigd in 16.00 uur. Vorige week begon een doordeweekse ontmoeting niet om 20.00 uur, zoals opgegeven, maar om 20.30 uur, terwijl jongstleden zondag de topper Blauw Wit tegen Deetos ook 13 minuten te laat van start ging. Het KNKV is hard bezig om de zaalversie op te krikken naar een topsport-status, maar lijkt door dit soort missers daar nog ver van af.

In de Hoofdklasse A blijven de koplopers winnen, hoewel het erop lijkt dat Deetos het tegen KVS verre van gemakkelijk had, 19-18. PKC omzeilde heel knap in Nijeveen de aanval van DOS '46 door met een 17-14 zege terug naar huis te keren. Blauw Wit kon zich herstellen van vorige week door het bezoekende HKV/Ons Eibernest geen schijn van kans te geven, 21-10, terwijl OA/Olympia Antilopen zonder punten liet door de 27-19 overwinning.

In Hoofdklasse B klopte NIC met 17-22 DVO en blijft zonder puntverlies. Die-Haghe liep het eerste verliespunt op, 15-15 tegen Groen Geel. Voor Fortuna de eerste zege: 20-18 tegen Meeuwen. En een nipte 19-18 overwinning van Dalto op Sporting Trigon. Deetos won met 19-18 van KVS maar stond halverwege al met 11-6 voor. Bij de Dordtse formatie was Gert-Jan Kraaijeveld niet aanwezig en daarvoor speelde good old Lucien Louwman, die voor het eerst na vier jaar weer op het hoogste plan acteerde. Aart Heibeek scoorde zevenmaal en Erik Snaphaan voor KVS vijfmaal.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl