Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Cybercard]
[Vacatures]
[Qxl]
[V & L informatica]
[Telegraaf]

Nijmegen voert hoogste woord

Van onze ijshockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

Agio Huys Tigers voert ook na het afgelopen weekeinde nog altijd het hoogste woord in de ijshockey Super Liga. De Nijmeegse koploper kreeg woensdagavond nog gezelschap van CVT Keuken Trappers, dat toen Ruijters Eaters Geleen met 10-3 klopte, maar in het weekeinde gingen de Tilburgers echter tweemaal onderuit. Tigers was vrijdag met 10-4 een maatje te groot voor Knijnenburg Wolves en was gisteravond met 0-3 te sterk voor Pelgrim Flyers.

Tilburg trok vrijdag met 2-3 aan het kortste eind tegen BIC 's-Hertogenbosch en moest gisteravond de punten aan Geleen laten, dat na het nemen van penalty-shots met 6-5 won. Na de reguliere speeltijd wees het scorebord een 5-5 stand aan, waarna ook de 'overtime' geen beslissing opleverde, zodat penalty's noodzakelijk waren. Tilburg liep door de nederlaag twee punten achterstand op, terwijl Geleen een belangrijke slag sloeg voor de vierde plaats. Zaterdag klom Geleen in Amsterdam al naar de vierde stek na een belangrijke 1-5 overwinning bij Boretti Tigers. Morgenavond staan beide ploegen in Geleen opnieuw tegenover elkaar in een mogelijk beslissende confrontatie. De bovenste vier plaatsen geven na afloop van de reguliere competitie recht op deelname aan de play- offs.

Amsterdam, dat vier opeenvolgende overwinningen had, kon zaterdag in de Jaap Edenhal tegen Geleen niet opnieuw toeslaan. Marco van der Wal scoorde tweemaal en Maarten Loos had drie 'assists' in het duel, waarin Josh Oort het enige Amsterdamse doelpunt maakte. Een paar dagen eerder was Oort met drie goals en vier assists in Den Haag op dreef in het uitduel bij Wolves, waarin John Versteeg ook tweemaal scoorde en vier assists voor zijn rekening nam. Tigers won toen met 4-8, maar moest nu tegen Geleen belangrijke punten inleveren.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl