Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[BOL]
[Matranortel]
[Postbank]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]

54e Nasdaq-record houdt
Wall Street optimistisch

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, maandag

Wall Street blijft de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Afgelopen vrijdag vestigde de technologiezware Nasdaq-index haar 54e record dit jaar, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities. En ondanks de eventuele angst voor een millenniumprobleem, willen veel beleggers voor het eind jaar nog geld investeren.

Nog nooit steeg de Nasdaq Composite in haar 28-jarige geschiedenis zo sterk in de loop van één kalenderjaar. De index bestaat voor meer dan 53 procent uit computergerelateerde bedrijven en voor 16 procent uit telecommunicatiebedrijven. En het optimisme over de winstontwikkeling van de technologiesector volgend jaar is groot.

Vandaag kunnen de financiële markten voor het eerst reageren op de parlementsverkiezingen die gisteren werden gehouden in Rusland. Zo'n 107 miljoen kiesgerechtigden kozen een nieuw 450 leden tellend parlement (Doema). Algemeen werd verwacht dat de communistische partij als grootste fractie uit de bus zal komen.

Deze week gaat de aandacht van de financiële markten uit naar de Federal Reserve (Fed). Het beleidscommissie van de Fed komt morgen weer bijeen om te oordelen over een aanpassing van het monetaire beleid: met andere woorden, of de rente verhoogd dient te worden.

De verwachting is dat de rente ditmaal onveranderd blijft. Het rendement op langlopende staatsobligaties is inmiddels gestegen naar 6,4 procent. Door de aanhoudende economische groei in de Verenigde Staten gelooft de meerderheid van de analisten dat de centrale bank de renten wel zal verhogen in zowel februari als maart volgend jaar.

Dinsdagavond om 20.15 uur Nederlandse tijd wordt bekend of er dit jaar al dan niet nog rentewijzigingen worden doorgevoerd en hoe de houding van de Fed is ten opzichte van de economische ontwikkelingen. Het ritme op de beurs wordt deze week onderbroken, omdat Wall Street vrijdag gesloten is in verband met kerstavond. Donderdag sluit Wall Street vroeger dan normaal.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl