Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Veilinghal]
[BOL]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[Matranortel]

'Dure telefoontik van KPN
remt de groei van internet'

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, maandag

De hoge tarieven die KPN Telecom in rekening brengt voor lokaal telefoonverkeer met onder meer aanbieders van internet, staat de groei van dit nieuwe elektronische medium in de weg. Telecomwaakhond Opta zou KPN dan ook harder aan moeten pakken om de ontwikkeling van internet in Nederland veilig te stellen.

Dat stelt aanbieder van internettoegang AOL/Compuserve. De hoge tarieven en de facturering in minuten voor het surfen zijn de zogenoemde internet-provider een doorn in het oog. Uiteindelijk moeten de telefoontikken helemaal verdwijnen, aldus AOL/Compuserve, die haar standpunt tijdens een hoorzitting van de Opta heeft toegelicht. In plaats van voor de tikken zou maandelijks een abonnementgeld betaald moeten worden.

"Wat zijn een paar tientjes per maand voor je provider als je een telefoonrekening krijgt van honderden guldens?", aldus Simon Hampton van AOL Europe. "Ouders houden nu hun kinderen weg bij de computer uit angst voor hoge telefoonrekeningen. Op deze manier staat KPN de ontwikkeling van het internet en e-commerce in de weg."


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl