Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[ABN AMRO]
[Primafoon]
[Netaspect]
[BOL]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]
[Demon]

Defensietop in geweer
om strafport van ƒ1,10

door Fred Pruim - DEN HAAG, maandag

De Nederlandse defensietop is deze week in het geweer gekomen om de strafport van 1,10 gulden bij de verstuurder van een kerstkaart te innen.

Een maatschappelijke organisatie in ons land besloot de bevelhebber der luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal B.A.C. Droste, het laatste jaar van deze eeuw te verblijden met een kleurige kerstgroet. Om onduidelijke reden kwam het kaartje aan zonder de vereiste postzegel.

Het ontbreken van de plakker was voor de persoonlijk stafofficier van de luchtmachtgeneraal, de majoor R. Parijs, een reden om een officiële brief te doen uitgaan naar de organisatie. In het schrijven wordt dringend verzocht om de 1,10 gulden voor de ontbrekende postzegel zo snel mogelijk over te maken.

De brief, die persoonlijk is ondertekend door de majoor, zat volgens de betreffende organisatie in een envelop met een postzegel van 80 cent erop. De persoonlijk stafofficier heeft nog wel een persoonlijke noot onder de brief gezet: 'Met vriendelijke kerstgroet'.

In een reactie liet een woordvoerster van de Koninklijke Luchtmacht gisteren weten dat majoor Parijs zich schaamt voor het schrijven. "Dit had zo niet gehoeven. Het opstellen van de brief, het ondertekenen en het opsturen kost vele malen meer dan die 1,10 gulden", aldus de woordvoerster.

Volgens de Koninklijke Luchtmacht gaat het echter om standaardbrieven, die iedereen krijgt als hij iets naar Defensie stuurt zonder (voldoende) frankering. Volgens majoor Parijs is het schering en inslag, dat er te weinig postzegels zitten op brieven en pakjes. "In het geval van een kaartje is daar nog overheen te komen, maar als het gaat om poststukken waarvoor een paar tientjes moeten worden betaald, dan loont dit soort acties de moeite."

De maatschappelijke organisatie, die de 'aanmaning' van de defensietop heeft ontvangen, heeft de 1,10 inmiddels overgemaakt aan de PTT.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl