Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
20 december 1999
 

[Netaspect]
[Eurocard/Mastercard]
[Demon]
[Primafoon]
[BOL]
[ABN AMRO]
[CMG]

Amsterdam: Geen drooglegging
tijdens EK

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, maandag

Amsterdam is niet van plan de stad tijdens de Europese kampioenschappen voetbal droog te leggen. Sterker nog; het is zelfs mogelijk dat de openingstijden van de plaatselijke cafés volgend jaar juni zullen orden verruimd.

Voorzitter mr. J. de Wijkerslooth van het college van procureurs-generaal heeft voorgesteld om de verkoop van drank en softdrugs tijdens Euro 2000 te verbieden om massale ongeregeldheden te voorkomen.

Het Amsterdams gemeentebestuur laat weten in ieder geval niet vrijwillig tot drooglegging over te gaan. Het OM en alle steden waar Euro 2000-wedstrijden worden gespeeld, zullen binnenkort over maatregelen tegen supportersgeweld overleggen.

Wethouder H. Groen (Sport) gaf vorige week nog aan dat niet op een verbod van de drankverkoop kan worden toegezien. Eerder wordt gedacht aan uitbreiding van de openingstijden, zoals tijdens de Gay Games in 1998 gebeurde. Sluiting van coffeeshops tijdens het EK is wat Amsterdam betreft evenmin aan de orde. Als zich noodsituaties voordoen, kan de burgemeester alsnog daartoe besluiten, zo wordt geredeneerd.

De horeca in Amsterdam ziet weinig heil in een drooglegging. "Ik denk dat er chaos ontstaat van mensen die met flessen drank over straat gaan sjouwen", aldus voorzitter H. Verweij van Horeca Nederland. "En dan zou je ook alle slijterijen en supermarkten moeten sluiten."

Horeca-uitbaters op het Rembrandtplein zijn bang dat niemand naar Amsterdam komt als de kroegen dicht zijn. Drooglegging zou een flinke streep door de verwachte extra inkomsten zijn.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl