Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[Demon]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Belastingdienst]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Netaspect]
[Primafoon]

ADO Den Haag schoolt
hooligans om tot schilder

Van onze Haagse redactie - DEN HAAG, dinsdag

Ruim dertig uitzichtloze ADO-hooligans zijn de afgelopen drie jaar via een klusjesproject bij hun club omgeschoold tot professionele huisschilders.

De notoire lastpakken hingen tot de zomer van 1996 dagelijks doelloos rond in het supportershome van de Haagse eerstedivisionist en zorgden aan de lopende band voor ordeverstoringen. De jongens voelden er volgens de gemeente helemaal niets voor om te gaan werken, maar bleken wel bereid om zich voor de club in te zetten.

De afdeling Werkgelegenheidsprojecten van de gemeente zette vervolgens een project op waarbij de supporters werden begeleid door een schilder-leermeester. In ruim drie jaar tijd werd het Zuiderparkstadion geheel opgeschilderd. In totaal namen 33 jongeren deel aan het project. ADO Den Haag motiveerde de jongens onder meer door hen uit te nodigen voor etentjes met het eerste elftal.

Terwijl het stadion steeds verder opknapte, deden de probleemjongeren spelenderwijs ervaring op als schilder. Ze bleken bijzonder goed in de arbeidsmarkt te liggen: 21 voorheen kansarme supporters hebben inmiddels een vaste baan gevonden bij een schildersbedrijf, voor twee van hen loopt nog een bemiddeling.

Het succesvolle project werd gistermiddag afgerond in aanwezigheid van de voormalige randgroepjongeren, enkele wethouders en een delegatie van de spelersgroep. Op de beruchte Noordtribune van het Zuiderpark is een plaquette onthuld waarop de namen staan van alle deelnemers.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl