Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[V & L informatica]
[Qxl]
[Cybercard]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Schapers nog vier jaar
aan roer Davis-Cupteam

door Jon Visbeen - WARMOND, dinsdag

De verlenging van het contract van Michiel Schapers als Davis-Cupcaptain van Oranje met de KNLTB werd nog net niet ondertekend op een internetsite. De handtekeningen van de Eemnesser en KNLTB-voorzitter Klaas Rijpma kwamen op heus papier te staan. Het contract van de ex-tennisprof liep na twee jaar af en besloten werd er nog vier jaar aan vast te plakken.

Voor het overige stond de loting om de indoortitels in het teken van broadband, website, providers, browsers, online-situaties en chatten. In het bedrijf Chello, aanbieder via de kabel van internetsites, vond de tennisbond ten langen leste een hoofdsponsor, die zijn naam voor één jaar verbindt aan de Masters, het traditionele sluitstuk van het vaderlandse tennisseizoen. KNLTB-geldschieter Zilveren Kruis had zich na een aantal jaren ondersteuning teruggetrokken.

Voor de derde keer dient het sfeervolle Dekker Sportcentrum Warmond als locatie voor de Nederlandse (sub)top in de strijd om de indoortitels, die worden verdedigd door Raemon Sluiter en Amanda Hopmans. De organisatie werkt voor de eerste keer met een poule-systeem. Afgekeken van het ATP WK in Hannover, evenals de olifanten (het logo van Dekker) in het centre court-net, maar daarom niet minder interessant dan een schema, dat via het afvalsysteem wordt gespeeld. Vooral bij de mannen is sprake van een sterke bezetting. Sjeng Schalken, Jan Siemerink, Sluiter en Paul Haarhuis voeren de vier groepen van drie aan. Bij de vrouwen viel Miriam Oremans op het laatste moment weg, omdat zij zich niet voldoende hersteld voelde van een blessure.

Behalve Oremans ontbreken bij de vrouwen ook Brenda Schultz, Seda Noorlander en aanstormend talent Michelle Gerards. De Limburgse neemt deze week deel aan de Orange Bowl in de Verenigde Staten, hetgeen ook kan worden betiteld als het officieuze WK voor junioren. Bij de mannen komt Richard Krajicek niet in actie, evenals John van Lottum (in 1998 finalist), Peter Wessels en Edwin Kempes. Niettemin is de tennisbond erin geslaagd om in de vakantieperiode een aantal toppers te strikken. Alleen valt de inbreng van de jeugd behoorlijk tegen. Een probleem dat ook de bondscoaches Felius en Schapers al eerder hebben onderkend.

Daarom zal Schapers, die overigens bondscoach is voor onbepaalde tijd, in zijn hoedanigheid van Davis-Cupcaptain de komende jaren met enige zorg tegemoet zien. "Ik ben nog maar kort bezig. Als ik terugkijk, hebben we dit jaar tegen Frankrijk (begin april, red.) een kans gemist. Maar ik ben uitermate tevreden over de instelling en de vechtlust van de ploeg, die van Ecuador won. De komende jaren zullen vertrouwde gezichten afhaken en zullen nieuwe mensen zich aandienen. Ik vind het hartstikke leuk om te doen en ik ga zo lang door als men tevreden is. Ook al komen er wellicht moeilijker tijden aan", oordeelde Schapers na de loting.

Warmond. Chello Masters. Programma vandaag:

Vanaf 12.00 uur: Poule A: Stephanie Gomperts-Maaike Koutstaal, poule C Paul Haarhuis-Melvyn op der Heijde, poule B Lotty Seelen-Andrea van der Hurk, poule D Mark Burgersdijk-Martijn Belgraver. Vanaf 19.00 uur: poule A Martijn Bok-Melle van Gemerden, poule C Kim de Weille-Stephanie Rottier.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl