Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Qxl]
[EUBOS.NL]

Huddersfield Town
wil Ajax strikken

AMSTERDAM, dinsdag

De Engelse eerstedivisieclub Huddersfield Town is met Ajax in onderhandeling over een samenwerkingsverband. Ajax ziet een samenwerking wel zitten, laat algemeen directeur Frank Kales weten. Huddersfield Town wil dit seizoen promoveren naar de Premier League. Bij de club spelen drie Nederlanders: Clyde Wijnhard, Kenneth Monkou en Dean Gorré.

Met name Gorré maakt furore bij 'The Terriers'. Bij Ajax was de middenvelder op een dood spoor beland. ,,Gorré doet het daar zo goed, dat de club graag meer spelers van ons zou willen hebben'', aldus Kales. "Het kan gaan om spelers die nog in ontwikkeling zijn en voor wie het goed is dat ze wekelijks op een goed niveau spelen. Ook kan het gaan om spelers die niet meer in aannmerking komen voor ons eerste elftal, zoals Gorré.''

• De nieuwe bondscoach Jo Bonfrère heeft Tijjani Babangida opgenomen in zijn Nigeriaanse selectie voor de Africa Cup die op 22 januari begint. Babangida moet het dit seizoen bij Ajax vooral doen met invalbeurten. De oud-Ajacieden Finidi George (Real Betis), Sunday Oliseh (Juventus) en Nwankwo Kanu (Arsenal) behoren ook tot de ploeg van Bonfrère.

• Atletico Mineiro heeft de eerste wedstrijd van de finale van het Braziliaanse kampioenschap gewonnen. De ploeg versloeg Corinthians met 3-2. Guilherme was de grote uitblinker aan de kant van Mineiro. Hij scoorde in de 1e, 27e en 44e minuut. Oud-PSV'er Vampeta (39e) en Luizao (70e) maakten de treffers voor Corinthians.

• De Marokkaanse kampioen Raja Casablanca heeft zich geplaatst voor het WK clubs in januari in Brazilië. In de finale van de Afrikaanse Champions League versloeg de ploeg Esperance Tunis na strafschoppen met 4-3. Raja Casablanca komt bij het WK in de groep met het Spaanse Real Madrid, het Braziliaanse Corinthians Sao Paulo en Al Nasser uit Saudi-Arabië.

• Teleurgestelde fans van Atletico Madrid kunnen geld terugkrijgen voor hun seizoenkaart. Voorzitter Gil y Gil deed dit aanbod na de teleurstellende nederlaag van de club tegen Valencia (1-2). ,,Mensen kunnen hun geld terugkrijgen. Ik heb vertrouwen in de trainer, maar als anderen dat niet hebben, moeten ze niet meer komen. Zonder Hasselbaink zouden we geen 16e staan maar laatste."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl