Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Cybercard]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Coronel past stoel
voor test met Arrows

Door Coo Dijkman - AMSTERDAM, dinsdag

Tom Coronel is een stapje verder gekomen om toe te treden tot de Formule 1. Gisteren paste hij bij Arrows al zijn stoeltje met oog op een test bij de Engelse renstal. De verwachting is dat de 27-jarige autocoureur uit Huizen nog voor de kerstdagen zijn talent mag aanwenden in een '99-bolide van teambaas Tom Walkinshaw. Het debuut van de Japans Nippon-kampioen in de Formule 1 zal wellicht op het circuit van Catalonië nabij Barcelona plaats hebben.

Die kennismaking met de hoogste categorie van de autosport is nog afhankelijk van de (voor)contract-besprekingen tussen Coronel's manager Willy Weber en Walkinshaw. Afgelopen vrijdag besprak Weber die onder meer de gebroeders Michael en Ralf Schumacher onder contract heeft, de toekomstmogelijkheden van Coronel met de Arrows-teambaas. De Nederlandse coureur was bij dat gesprek in Engeland aanwezig.

Twee dagen later werd Coronel door Walkinshaw opgebeld om naar de fabriek in Leafield te komen voor het op maat maken van zijn racestoel. "En dat is een positief teken", zei Coronel. In de fabriek mocht hij tevens de nieuwe Formule 1-wagen van Arrows zien die volgende maand wordt gepresenteerd. Arrows rijdt in 2000 met een andere motor: de Supertec-krachtbron, die rond de kerstdagen wordt geleverd.

Gisteren had ook Jeroen Schothorst een zakelijk onderhoud met Walkinshaw en diens marketing-mensen. Hij is één van de bedenkers van het businessplan voor Coronel dat op aandelen-uitgifte is gebaseerd en ondergebracht wordt in de B.V. 'The Racing Dutchman'. Dat plan dient de financiën voor de Nederlandse coureur op te hoesten om hem te kunnen inkopen bij een Formule 1 renstal. "Het businessplan is ingezet en marcheert. We zitten in een afrondend stadium met banken en bedrijven. Volgende week wordt daarover meer bekend. Het ziet er goed uit. Dat geldt eveneens voor de onderhandelingen met Arrows. Inhoudelijk hebben we gisteren over de deal gesproken en we zijn dichter bij elkaar gekomen. Ik ga ervan uit dat het nu een kwestie van weken is dat de cirkel rond is", aldus Schothorst. Een voorschot daarop is de test die Coronel binnenkort gaat maken in een Arrows.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl