Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[Matranortel]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]
[BOL]
[Postbank]

Technologie vast

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, dinsdag

De effectenbeurs in Wall Street is de week met een zeer drukke handel, maar weinig echt grote koersverschillen, begonnen. Handelaren waren in afwachting van de index van consumentenprijzen, die vandaag wordt gepubliceerd. De Dow Jones-index schommelde de hele dag rond het slot van vrijdag. Gesloten werd op 11.192,59, dat was een verlies van 32,11 punten.

De technologiewaarden deden het opnieuw goed. De Nasdaq-index steeg rond 1 procent.

Xerox was na de koersval van $4 afgelopen vrijdag nu weer $1¼ in herstel op $21. De kopieerapparatenproducent kwam vrijdag nabeurs met een winstwaarschuwing, dat was al de derde van dit jaar. De winst zal liefst 40 procent lager zijn dan werd verwacht, zo meldde de Xerox-top. De directie wijt de tegenvallende winstontwikkeling aan een reorganisatie van de marketingafdeling, een hogere dollarkoers en de milleniumwisseling. Dat laatste zou klanten ervan weerhouden om nieuwe kopieerapparaten te kopen.

Vast gestemd was het detailhandelsconcern Wal-Mart. Beleggers verwachten goede kerstverkopen. De koers van het aandeel steeg $4 5/8 tot $67 7/8.

Fusie
USWeb/CKS en Whittman-Hart maakten bekend een fusie aan te gaan. Deze wordt geëffectueerd door een aandelenruil. Elk aandeel van USWeb/CKS wordt omgeruild in 0,865 aandeel Whittman-Hart. USWeb/CKS bezit 57 procent van alle aandelen, Whittman-Hart krijgt 43 procent. De aandeelhouders moeten overigens nog akkoord gaan. Na een hoogste notering van $58½ sloot USWeb/CKS op $43¼, dat was $7 verlies. Whittmann-Hart moest liefst $24¾ terug tot $54½.

De nieuwe onderneming, die nog geen naam heeft gekregen, heeft een beurswaarde van $14 miljard. Het bedrijf gaat zich richten op het adviseren van bedrijven die actief zijn in de e-commerce. Samen hebben de ondernemingen 8.000 mensen in dienst in 13 verschillende landen.

Morgen komen de halfjaarcijfers van Oracle. Vooruitlopend daarop daalde de koers $4¼ tot $79¼.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl