Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[Vacatures]
[BOL]
[Siteshopper]
[Autosite]
[Veilinghal]

VS bereiden terugkeer
Cubaantje Elian voor

Van onze correspondent - NEW YORK, dinsdag

De Verenigde Staten hebben gisteren een eerste stap gezet op weg naar een mogelijke hereniging van het Cubaanse vluchtelingetje Elian met zijn vader op Cuba.

In zijn woonplaats Cardenas ontving vader Juan Miguel Gonzalez functionarissen van de Amerikaanse immigratiedienst voor een cruciale eerste bespreking over het lot van de 6-jarige Elian, die het middelpunt is van hoog opgelopen spanningen tussen de VS en Cuba.

Het jongetje werd eind november voor de kust van Florida van de verdrinkingsdood gered nadat hij twee dagen op volle zee had rondgedreven, zich vastklampend aan een binnenband. Hij verloor zijn moeder en stiefvader toen hun vluchtelingenboot omsloeg en zonk. De Cubaanse president Fidel Castro beschuldigde de VS van ontvoering en bracht miljoenen Cubanen op de been om voor Elians terugkeer te demonstreren.

De anti-Castro gezinde vluchtelingen in Miami zetten alles op alles om Elian in de VS te houden. Zo werd afgelopen weekeinde voor de kleuter politiek asiel aangevraagd. Hiermee hopen zijn familieleden in Florida een stokje te steken voor zijn ophanden zijnde terugkeer.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl