Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
14 december 1999
 

[Primafoon]
[BOL]
[CMG]
[ABN AMRO]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Netaspect]
[Demon]
[Belastingdienst]

Superweb blijft
mikpunt kritiek

Van een onzer verslaggevers

ROTTERDAM, dinsdag

Superweb, een aanbieder van internet via een gratis 0800-nummer, blijft mikpunt van kritiek. John Postma uit het Groningse Niezijl kreeg naar eigen zeggen onlangs na ruim 24.000 inbelpogingen eindelijk verbinding. Tot zijn teleurstelling volgde de zijns inziens incorrecte mededeling dat het wachtwoord niet klopte. Ook andere leden van de anti-hackers groep waarvan Postma deel uit maakt, hebben die ervaring.

Martijn Eier, directeur van het Rotterdamse bedrijf, bevestigt dat vanuit sommige regio's nog steeds kan worden ingebeld. Volgens hem zit de fout bij de telecom-operator Eneco. Voor de koppeling van het eigen netwerk aan het vaste netwerk van KPN zou te weinig capaciteit bestaan.

Eneco biedt internetgebruik zonder dat telefoontikken in rekening worden gebracht tegen een vaste prijs van ƒ35 per maand. Vooral frequente websurfers gingen op die "droomaanbieding" in. Maar het blijkt erg moeilijk verbinding te krijgen via deze provider, over wie de Consumentenbond al een behoorlijk klachtendossier heeft opgebouwd. Superweb kent 14.000 gebruikers. Ruim 35.000 mensen hebben zich aangemeld, maar zijn door de enorme capaciteitsproblemen nog niet aangesloten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl