Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[Qxl]
[V & L informatica]
[EUBOS.NL]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]

Oranje wacht zware Euro 2000

door Yoeri van den Busken en Raymond Kerckhoffs - BRUSSEL, maandag

Het Nederlands elftal is in één van de moeilijkste groepen ondergebracht voor de eindronde van het EK voetbal, dat komende zomer voor het eerst in de geschiedenis door twee landen (Nederland en België) wordt georganiseerd. Oranje werd gekoppeld aan regerend wereldkampioen Frankrijk, Tsjechië en Denemarken.

Het elftal van bondscoach Frank Rijkaard opent het toernooi tegen de Tsjechen op zondag 11 juni. Dat is het resultaat van de loting in Brussel, waar regerend kampioen Duitsland het door hooligans zo gevreesde Engeland trof. Beide landen komen elkaar tegen in Charleroi.

Nederland bleef gevrijwaard van risicowedstrijden. Alleen Eindhoven krijgt Engeland een keer op bezoek. Op maandag 12 juni treft het elftal van Kevin Keegan Portugal in de Nederlandse lichtstad. "Met alle doemscenario's in mijn achterhoofd ben ik uiterst tevreden met de loting", gaf Euro 2000-president Jeu Sprengers aan.

'Wij winnen'

Rijkaard sprak van een "interessante groep" met louter lastige tegenstanders. "We weten allemaal dat het zwaar zal worden. Het voordeel is dat er van onderschatting in ieder geval geen sprake kan zijn. Ik heb veel respect voor de anderen, maar dit is wel een groep waarin we van iedereen kunnen winnen. Die overtuiging heb ik nog steeds. En met die overtuiging zullen we aan het toernooi moeten beginnen."

Voor velen is Frankrijk de grote favoriet in de groep. "De Fransen zijn niet voor niets in eigen land wereldkampioen geworden", gaf Rijkaard aan. "Ze zijn fysiek sterk, technisch goed en hebben een formidabele teamspirit. Maar ik betitel hen niet puur als favoriet."

Aanvoerder Frank de Boer was gematigd tevreden met de loting. "Ik had liever in de groep met Spanje gezeten. Nu hebben we drie geduchte tegenstanders. Niemand mogen we onderschatten. Vooral naar het duel tegen Frankrijk kijk ik uit. Het zal niet makkelijk worden, want het zijn allemaal topwedstrijden. Extra motivatie hebben we dus niet nodig. Wat mij betreft kan Euro 2000 nu al beginnen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl