Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[Matranortel]
[Postbank]
[EUBOS.NL]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[BOL]

Wall Street in
ban van internet

AMSTERDAM, maandag

Terwijl de technologie-aandelen voortrazen op Wall Street wordt de markt eveneens beheerst door overnames en fusies, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam.

In Groot-Brittannië overweegt Tesco een bod uit te brengen op Marks & Spencers, General Motors koopt 20 procent van Fuji (producent van Subaru) en Fortis zoekt samenwerking met de Britse Abbey National.

Afgelopen week was een van de beste weken voor de internetaandelen, de internetindex sloot maar liefst 16 procent in één week hoger en dat was nog niet eens een record. De introductie van aandelen Linux verbaasde vriend en vijand door meer dan 200 dollar per stuk in koers te stijgen op de eerste dag dat deze werden verhandeld. Dat internet de toekomst heeft, is onbetwist. En hoewel veel analisten debatteren over de vraag of de prijzen voor deze aandelen wel of niet overdreven zijn, werpen beleggers zich massaal op deze fondsen.

Zoals gebruikelijk worden in de laatste maand van een kwartaal berichten uitgegeven door bedrijven die denken niet aan de winstverwachtingen van analisten te kunnen voldoen. Zo ook Xerox. Dit bedrijf heeft geïndiceerd waarschijnlijk 40 procent lagere winstcijfers te zullen rapporteren over het lopende kwartaal als gevolg van het millenniumprobleem en bedrukt de winsten in haar Braziliaanse tak.

Na het slot van Wall Street afgelopen vrijdag zakte de koers van Xerox dan ook 20 procent in elkaar. Dergelijke winstwaarschuwingen kunnen de feestvreugde in de laatste veertien beursdagen van dit jaar sterk beïnvloeden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl