Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[ABN AMRO]
[Postbank]
[Matranortel]
[BOL]
[EUBOS.NL]
[Veilinghal]

Credito Cooperativo wil in
samenwerkingsverband Rabobank

RIVA DEL GARDA, maandag

De Italiaanse coöperatieve bankengroep Credito Cooperativo wil zich aansluiten bij het samenwerkingsverband van de Rabobank Groep en de Duitse DG Bank. De voorzitters van de drie banken hebben zaterdag in Riva del Garda een principeovereenkomst getekend. In de eerste helft van volgend jaar willen de drie coöperatieve banken nadere afspraken maken over hun samenwerking.

Het is de bedoeling dat vermogensbeheerder Robeco van de Rabobank de overkoepelende bank van de Credito Cooperativo, Icerea Holding, zal ondersteunen, onder meer door het aanbieden van Robeco-producten. DG Bank zal Icerea Bank helpen met het verder ontwikkelen van haar bancaire activiteiten.

De Rabobank en DG Bank maakten in oktober hun alliantie bekend. Zij willen een Europese coöperatieve financiële groep oprichten. Credito Cooperativo is de eerste potentiële gegadigde. "Er is veel belangstelling voor het initiatief. De Italianen zijn het snelst zo ver een eerste overeenkomst te tekenen", verklaarde een woordvoerder.

Rabo-topman H. Smits stelde twee maanden geleden dat binnen twee jaar minimaal twee partners zich zouden moeten aansluiten. Dit is nodig om het internationale samenwerkingsverband de omvang te geven die nodig is om wereldwijd een rol te kunnen spelen.

Bij de Credito Cooperativo zijn meer dan 500 lokale banken aangesloten. Vanuit 2800 kantoren bedienen zij meer dan 4 miljoen klanten.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl