Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[EUBOS.NL]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[Matranortel]

Bouw High Tech Campus
Philips kan nu beginnen

EINDHOVEN, maandag

Philips mag starten met de bouw van de High Tech Campus in Eindhoven. De Raad van State heeft daar toestemming voor gegeven, aldus een woordvoerder van het concern.

De Brabantse Milieufederatie BMF heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende milieuvergunning. Die organisatie had tevens gevraagd om hangende de behandeling van die zaak geen toestemming te geven om al met de bouw te mogen beginnen. De Raad van State heeft dat laatste verzoek afgewezen.

Philips wil bij het bestaande Natuurkundig Laboratorium een High Tech Campus bouwen. Het bedrijf wil er vrijwel alle onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten concentreren. Op de campus, bestaande uit enkele tientallen nieuwe gebouwen, komen te zijner tijd 8000 mensen te werken. Het project vergt een investering van 900 miljoen gulden.

De BMF is bang dat de aanleg onherstelbare schade toebrengt aan het dal van het riviertje de Dommel. Dat gebied heeft volgens de federatie een grote natuurwaarde. Bovendien vormt het een belangrijke schakel tussen natuurgebieden in en buiten de stad.

Philips had al in november willen beginnen met de bouw. Of door de vertraging schade is ontstaan, blijkt volgens de zegsman van het concern pas achteraf. Hij wijst erop dat ongeveer 10 procent van de investeringen ten goede komt aan maatregelen die zijn bedoeld om het milieu te ontzien.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl