Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[Veilinghal]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Matranortel]
[EUBOS.NL]

Belgische post
gaat duizenden
banen schrappen

BRUSSEL, maandag

Bij de Belgische posterijen is een grootscheepse sanering op komst, die duizenden banen gaat kosten. Dat zegt topman Bastien van De Post in een gesprek met de Vlaamse zakenkrant Financieel Economische Tijd. Volgens de vakbonden gaat het om 5000 banen.

Bastien zegt dat een grootschalige ingreep nodig is om de Belgische post voor te bereiden op een liberalisering van de Europese markten vanaf 2003. Naast het schrappen van banen zullen ook veel interne overplaatsingen volgen. De Post heeft 12 miljard frank (ƒ660 miljoen) uitgetrokken voor de financiering van de saneringsoperatie.

Vorig jaar boekten de Belgische posterijen nog een winst van 4,6 miljard frank (ƒ253 miljoen). Dit jaar zal de winst naar verwachting uitkomen op 5,6 miljard frank (ƒ308 miljoen). Het staatsbedrijf zal de komende jaren gedeeltelijk geprivatiseerd worden.

Met de Nederlandse TNT Post Groep (TPG) en het Franse staatsbedrijf La Poste onderhandelt Bastien nog over de verdeling van exprespost en pakjes. Eén van deze twee bedrijven moet uitgroeien tot strategische partner van De Post.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl