Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
13 december 1999
 

[Primafoon]
[Belastingdienst]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Netaspect]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Demon]

Arts maakte naaktvideo's
vrouwelijke patiënten

door Cees Janssen en Crist Verdonck
BRASSCHAAT, maandag

In de Brasschaatse villawijk Maria Ter Heide, waar veel rijke Nederlanders wonen, is grote opschudding ontstaan na de aanhouding van huisarts L.C. en de ontdekking van een grote collectie naaktvideo's.

Op de video's staat het complete vrouwelijke patiënten-bestand van de huisarts, die de beelden hoogstwaarschijnlijk heeft gemaakt met een verborgen camera. Onder de vrouwelijke patiënten zit een groot aantal Nederlanders.

De zaak kwam aan het rollen nadat de dokter enkele weken geleden werd aangehouden op verdenking van aanranding van zijn eigen schoonzuster, een vroedvrouw, die woont in de nabijheid van de praktijk. Bij huiszoeking in de praktijk stuitte de politie op de collectie videobanden. Het Antwerpse parket heeft de dokter laten opsluiten in een psychiatrische instelling, nadat hij in de gevangenis een zelfmoordpoging had ondernomen.

Aanranding
De huisdokter was in november de woning van zijn schoonzus, die gehuwd is met de bekende onderwijzer Pol, binnengedrongen. De vrouw die in het ziekenhuis werkt als vroedvrouw, lag te slapen. Onherkenbaar door een muts over het hoofd, probeerde L.C. de vrouw aan te randen, nadat hij haar half bedwelmd had met chloroform. De vroedvrouw kon uit de handen van de man blijven na een hevig gevecht.

De schoonzus deed aangifte en de politie doorzocht de praktijk aan de Bredabaan. Deze vond daarbij een collectie naaktvideo's, die de dokter van zijn patiënten zou hebben gemaakt met een verborgen camera.

De oud-patiënten, waaronder heel wat Nederlandse vrouwen, reageren met ongeloof over het bestaan van de perverse opnamen. "Ik kan het niet geloven dat hij mij gefilmd heeft tijdens het uitkleden, ik ga al jaren naar z'n praktijk en steeds heeft hij mij correct behandeld", zegt een 40-jarige vrouw.

Ook haar mooie, blonde vriendin heeft nooit iets vermoed. "Nooit heeft hij een vinger naar me uitgestoken of zich vreemd gedragen. Ik vond het dan ook niet vreemd dat de deur van de praktijk telkens op slot ging. Ik voelde me zo trouwens meer beschermd." Zij gelooft niet dat hij in de praktijkruimte andere vrouwen heeft misbruikt.

Maar in een plaatselijk crèmerie is men duidelijk: deze huisarts kan nooit meer terug komen. Ze beschrijven hem als een stille man. "Altijd netjes gekleed, een beetje saai zelfs. Als je hem op straat zag, zou je denken dat het een dominee was."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl