Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Qxl]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]

Harde maatregelen tegen geweld

door Bab Barens - LEIDERDORP, donderdag

Vorige week hebben in zich in het district West III van de KNVB opnieuw een aantal ernstige excessen voor gedaan tijdens voetbalwedstrijden zowel in de zaal als op het veld. Als gevolg hiervan heeft het bestuur besloten een tiental teams een speelverbod op te leggen.

Hoofd wedstrijdzaken van het district West III, Cor van Steijn: "Helaas zijn dit soort zaken in ons district al een aantal weken aan de gang. De excessen variëren van vechtpartijen onderling, vechten tussen spelers en publiek en het molesteren van scheidsrechters. Het moet nu maar eens afgelopen zijn. Het beleid is daar nu ook op aangepast. Mijn bestuur is nu bezig hier keihard tegen op te treden".

Wanneer er iets plaats vindt wordt zo'n team onmiddellijk uit de competitie genomen. Aanstaande dinsdag zijn de besturen van betrokken clubs uitgenodigd voor een gesprek bij de molestatie-commissie om uit te leggen welke maatregelen men zelf intern heeft genomen. Binnen twee weken hoopt de Tuchtcommissie van de bond deze zaken te behandelen. Hoe sneller er echt wordt recht gesproken hoe beter."

Kort geleden geleden vermelde het jaarverslag van de KNVB nog dat het aantal incidenten in het amateurvoetbal over het afgelopen jaar 1998 na vele jaren voor het eerst weer was gedaald met 12.8 procent. In een reactie hierop zei Theo Solden voorzitter van de COVS (Centraal Overleg van Voetbalscheidsrechters) reeds een paar weken geleden in deze krant: "We zijn er nog lang niet. Bovendien worden nog steeds niet alle gevallen gemeld. Daar is men bij de KNVB inmiddels ook goed van doordrongen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl