[V & L informatica]
[Cybercard]

Keane goud waard voor Manchester

AMSTERDAM, donderdag

Roy Keane is goud waard voor Manchester United. De middenvelder, die gisteren zijn contract met vier jaar verlengde en daarmee de beste betaalde voetballer wordt van Engeland, wees Manchester met zijn treffer tegen Valencia de juiste weg. Het Champions League-duel werd met 3-0 gewonnen.

Gisteren deed Keane na 38 minuten zelf ook een aardige duit in het zakje door de 1-0 binnen te schieten. Uit een voorzet van Jaap Stam verlengde Solskjaer de bal tot bij Keane die doelman Andres Palop van twintig meter afstand het nakijken gaf. Het was alweer de vierde treffer in de Champions League van Keane, die een week eerder Manchester de wereldbeker bezorgde.

Raimond van der Gouw verving gisteren de Australiër Mark Bosnich, die voor de derde keer dit seizoen een blessure opliep.Hij moest voor rust een paar keer handelend optreden. Twee minuten na rust was het duel feitelijk al beslist toen Solskjaer 2-0 scoorde. Andy Scholes maakte nog 3-0.

Fiorentina, dat eerder Manchester met 2-0 de les las, kwam in het duel met Girondins Bordeaux niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In groep B staan de Italianen, die Gabriel Batistuta tegen Bordeaux moesten missen, eerste met vier punten uit twee wedstrijden. Valencia en Manchester volgen op één punt.

FC Porto is in de groep van Barcelona de verrassende koploper. Thuis bleven de Portugezen Hertha BSC met 1-0 de baas. Ljubinko Drulovic zette in de 78e minuut zijn handtekening onder het enige doelpunt. Dick van Burik speelde de hele wedstrijd en Bryan Roy zat na zijn invalbeurt afgelopen weekeinde op de bank.

Manchester United (Eng) - Valencia (Spa) 3-0 (1-0).38. Keane 1-0, 47. Solskjaer 2-0, 71. Scholes 3-0. Scheidsrechter: Nielsen (Den).

FC Porto (Por) - Hertha BSC (Dui) 1-0 (0-0).79. Drulovic 1-0. Scheidsrechter: Wojcik (Pol). Toeschouwers: 25.000. Rode kaart: 89. Santos (FC Porto), 2x geel. Gele kaart: Drulovic (FC Porto), Neuendorf, Deco (Hertha).

Manchester United (Eng) - Valencia (Spa) 3-0 (1-0).38. Keane 1-0, 47. Solskjaer 2-0, 70. Scholes 3-0. Scheidsrechter: Nielsen (Den). Toeschouwers: 54.606. Gele kaart: Mendieta, Carboni, Farinos (Valencia).

Girondins Bordeaux (Fra) - Fiorentina (Ita) 0-0. Scheidsrechter: Nilsson (Zwe). Toeschouwers: 28.000. Gele kaart: Firicano, Rui Costa, Toricelli (Fiorentina).

FC Porto - Hertha BSC 1-0
Barcelona - Sparta Praag 5-0