Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[Cybercard]
[Qxl]
[Vacatures]
[EUBOS.NL]
[V & L informatica]
[Klik hier naar Matra Nortel]

CDA'er: 'Sluit Joegoslavië uit van EK'

BRUSSEL, donderdag

Joegoslavië moet worden uitgesloten van het EK voetbal. Nederland en België zouden daarbij het voortouw moeten nemen en visa weigeren voor spelers en supporters van het Joegoslavische voetbalelftal bij het EK dat in juni in beide landen wordt gehouden.

CDA-europarlementariër Oostlander pleit hiervoor in een ontwerpresolutie, die zijn fractie volgende week in het Europees Parlement in stemming wil brengen. Komende zondag is in Brussel de loting voor het toernooi. Het Joegoslavische team is al geplaatst.

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken riepen in april op tot een sportboycot tegen Joegoslavië, als onderdeel van een pakket sancties om het bewind van president Milosevic te isoleren. Het is geen dwingende boycot. Griekenland en Italië verzetten zich daar tegen.

Volgens Oostlander trekt de Europese voetbalbond UEFA zich niets aan van de Europese boycotactie. Als de ministerraad onmachtig is om de UEFA tot zo'n boycot te dwingen, moeten volgens hem individuele lidstaten, met voorop Nederland en België, visa weigeren aan spelers en supporters van het Joegoslavische team.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl